Trei posturi TV din Moldova ar putea fi amendate pentru că au distribuit discursul președintelui rus de revelion

vladimir putin

Consiliul Audiovizualului (CA) a fost sesizat în legătură cu difuzarea de către RTR Moldova, Ren Moldova și Primul în Moldova a mesajului președintelui rus Vladimir Putin de revelion. Plângerea a fost depusă de organizația neguvernamentală WatchDog, care solicită sancționarea posturilor de televiziune.

Potrivit lui Dragoș Vicol, președintele Consiliului Audiovizualului, sesizarea a fost înregistrată pe data de 9 ianuarie, scrie media-azi.md.

În document se arată că difuzarea mesajului lui Vladimir Putin ar fi atins securitatea spațiului informațional din Republica Moldova, fiind solicitată amendarea instituțiilor media.

Valeriu Pașa, reprezentantul WatchDog, susține că CA era obligat să se autosesizeze după ce discursul președintelui Federației Ruse a fost dat pe post, ceea ce nu s-a întâmplat: „Problema cu Consiliul Audiovizualului constă în faptul că ei așteaptă sesizări, în condițiile în care Codul serviciilor media audiovizuale stipulează că ei sunt responsabili de monitorizarea și respectarea legii. În momentul în care există o încălcare evidentă, de ce ei așteaptă sesizare de la cineva?”

Președintele CA a menționat că plângerea va fi examinată cu „maximă diligență” de membrii consiliului. Dacă vor fi găsite vinovate, cele trei posturi TV ar putea fi amendate cu de la 40 de mii la 70 de mii de lei fiecare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente