(foto, video) Tradiția a fost respectată și în acest an. Mii de oameni au călătorit fără pantaloni în metrou

no-pants-subway-ride-berlin
Foto: improveverywhere

Temperaturile primăvăratice de la New York îi încurajează pe cei care s-au gândit să participe duminică la deja tradiţionala plimbare anuală cu metroul fără pantaloni, eveniment ce este organizat şi în alte 19 oraşe importante din lume, conform publicaţiei newyorkeze Pix 11.

La cea de-a 19 ediţie anuală a evenimentului denumit „No Pants Subway Ride” au participat mii de oameni. Temperatura la New York duminică a fost de 18 grade Celsius, scrie AGERPRES.

Acest eveniment anual, demarat de trupa newyorkeză de comedie Improv Everywhere în 2002, începe de obicei cu participanţii sosind complet îmbrăcaţi în Foley Square, de unde li se spune pe ce linie de metrou trebuie să călătorească, după ce-şi dau pantalonii jos. Evenimentul se încheie cu o petrecere organizată în Union Square din New York.

Trupa de comedie Improv Everywhere este specializată în „organizarea de reprezentaţii neaşteptate în locuri publice”. Participanţii la eveniment pot purta orice articol de îmbrăcăminte doresc, cu excepţia pantalonilor.

În 2002, la prima ediţie a acestui eveniment, au participat doar șapte persoane care s-au plimbat cu metroul fără pantaloni. De atunci şi până acum, iniţiativa menită să descreţească frunţile newyorkezilor s-a transformat într-un eveniment global.

Evenimentul „No Pants Subway Ride” se desfăşoară în fiecare an în luna ianuarie, iar data exactă este anunţată în luna decembrie de membrii Improv Everywhere.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=mzAMkEfDBxU&feature=emb_title

Obiectivul acestei manifestări, conform organizatorilor, este de a crea „reprezentaţii neaşteptate în spaţii publice”.

„Ideea din spatele iniţiativei Fără Pantaloni este simplă: Pasageri diferiţi se urcă în metrou, în staţii diferite, în mijlocul iernii, fără să poarte pantaloni. Ei se comportă ca şi când nu se cunosc şi ca şi când nu se întâmplă nimic deosebit. Cu toţii poartă haine de iarnă, căciuli, fulare, mănuşi. Singurul lucru neobişnuit este că nu poartă pantaloni”, conform descrierii evenimentului făcută pe site-ul Improv Everywhere.

Anul acesta iniţiativa este organizată în 20 de oraşe de pe glob. În afară de New York, duminică se călătoreşte cu metroul fără pantaloni la Berlin, Boston, Calgary, Ciudad de Mexico, Chicago, Dallas, Lisabona, Londra, Los Angeles, Melbourne, Montreal, Phoenix, Porto, San Francisco, Seattle, Sankt Petersburg, Tokyo, Toronto şi Washington D.C.

improveverywhere.com

În trecut, acest eveniment s-a soldat cu arestări la New York. În 2006, în timpul desfăşurării evenimentului „Fără Pantaloni”, poliţia newyorkeză a oprit o garnitură de metrou la staţia 59th Street, le-a ordonat tuturor pasagerilor să coboare, iar opt dintre participanţii la eveniment au fost încătuşaţi. Ulterior un judecător a respins acuzaţiile formulate împotriva celor opt, explicând că „nu este nimic ilegal în a purta lenjerie intimă în public”.

Tot în 2006, la Moscova, poliţia a avut în vedere arestarea participanţilor la acest eveniment. Călătoria în mijloacele de transport public fără pantaloni putea fi pedepsită cu până la 15 zile de închisoare sau cu amendă. Conform Russia Beyond, nu au fost pronunţate condamnări împotriva participanţilor la evenimentul desfăşurat la Moscova.

Vezi cum a derulat evenimentul în anii precedenți: 2015, 2016, 2017, 2018.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente