(video) Conflictul dintre Messi și João Félix, cinci goluri marcate și două anulate. Cum s-a încheiat cea de-a doua semifinală a Supercupei Spaniei

barcelona atletico
Foto: forbes.com

Prima repriză din cea de-a doua semifinală a Supercupei Spaniei dintre Barcelona și Atlético Madrid s-a terminat la egalitate, 0-0, dar ocaziile nu au lipsit de la cele două porți. În repriza secundă a fost spectacol total, cu cinci goluri marcate și două anulate, iar scorul final a fost 3-2 pentru echipa lui Diego Simeone.

Barcelona şi Atlético au terminat fără goluri prima repriză a semifinalei Supercupei Spaniei. La Jeddah, Messi şi Griezmann au avut marile ocazii înainte de pauză. Trimis în teren din startul reprizei secunde, Koke a deschis scorul la prima acţiune de atac. Messi a restabilit însă repede egalitatea cu o capodoperă din interiorul careului.

Atlético a deschis scorul în partida care a avut loc în Arabia Saudită, însă Barcelona a reușit să întoarcă rezultatul, iar scorul era 2-1 în minutul 62. După două goluri anulate ale catalanilor, madrilenii au reușit să marcheze de două ori în doar cinci minute, iar scorul final a fost 3-2 pentru elevii lui Diego Simeone.

# Conflictul între cele două formații, principalii protagoniști fiind João Félix și Messi

Prima repriza a meciului s-a încheiat însă cu un conflict între jucătorii celor două formații, principalii protagoniști fiind João Félix și Messi. Tânărul atacant a arătat mult tupeu și a reacționat după ce Messi i-a reproșat faptul că s-a luat de Jordi Alba. Conflictul dintre cei doi a fost rapid aplanat de către Busquets și Suárez. În apărarea lui João Félix au sărit câțiva jucători de la Atlético.

Suárez l-a certat pe tânărul atacant portughez, dar a a fost pus la punct de Savić. Într-un final, lucrurile s-au calmat, după intervenția arbitrului central. Iar Suárez și Savić au primit fiecare cartonașul galben.

https://www.youtube.com/watch?v=fTazoT6X_Q4

# Barcelona a avut două goluri anulate

Messi l-a mai învins o dată pe Oblak, dar reuşita a fost anulată pentru un henţ discret. Griezmann a adus Barcelona în avantaj cu primul gol înscris în poarta fostei sale echipe.

Catalanii se îndreptau spre marea finală cu Real Madrid, însă totul s-a năruit în ultimele zece minute. Vitolo a scăpat spre poartă, iar Neto a faultat în careu. Morata a transformat fără emoţii penalty-ul. Cu patru minute înainte de final, Correa a adus victoria echipei lui Simeone.

# Reacția lui Ernesto Valverde după eliminarea din Supercupa Spaniei

Ernesto Valverde e dezamăgit de eșecul dramatic din semifinalele Supercupei Spaniei (2-3 cu Atlético Madrid), pe care îl pune doar pe seama greșelilor Barcelonei.

„A fost un joc intens, pe care l-am dominat, am avut numeroase ocazii, însă în final ei au reușit să revină. Golurile lor au venit din situații izolate, la ultimele două noi controlam partida. Toate reușitele lor au apărut în urma greșelilor noastre”, a declarat antrenorul catalanilor.

Valverde e convins că golul anulat al lui Piqué pe baza VAR-ului, la scorul de 2-1, a fost decisiv în soarta partidei de la Jeddah.

„Mi s-a spus că a fost ofsaid de un milimetru sau doi la Arturo Vidal, care i-a centrat lui Piqué”, a mai spus Ernesto Valverde.

# Discursul lui Messi după înfrângerea cu Atlético din Supercupa Spaniei

Argentinianul a vorbit la finalul meciului și crede că echipa sa ar fi meritat victoria.

„Nu am meritat să pierdem. E o rușine, am jucat foarte bine, ne-am simțit bine. Am controlat jocul, am atacat tot timpul. Dar în 10 minute ei au răsturnat scorul. E dureros să pierzi pentru că e un trofeu, dar am jucat bine și am fost ghinioniști pentru că nu am câștigat. Am fost mai buni aproape tot jocul, dar în final, echipa care a înscris mai mult a câștigat. Chiar dacă e nedrept sau nu, am pierdut. Am făcut erori de curtea școlii și practic le-am dat golurile cadou”, a spus Messi, citat de spaniolii de la AS.

# Ce a spus Griezmann după înfrângerea din meciul cu Atlético Madrid

Fotbalistul francez a vorbit imediat după eșecul în fața echipei pentru care a evoluat cinci sezoane și i-a pus la zid pe jucătorii grupării catalane: „Am pierdut din cauza greșelilor pe care le-am făcut”.

„Nu știu cum să explic înfrângerea, la fel cum nu știu cum să explic greșelile noastre. În final, Atlético a avut mai multă energie. Trebuie să revedem meciul, să muncim și să progresăm. Dacă facem asta, vom fi din nou acolo sus.”, a afirmat Antoine Griezmann.

Întrebat la ce greșeli face referire, francezul a răspuns: „N-am reușit să-i pasez lui Umtiti la acea fază, apoi am luat gol imediat. Lucrurile mici fac diferența și poți pierde un meci, un campionat, o Ligă a Campionilor. Vom munci!”.

Barcelona a avut două goluri anulate după consultarea VAR-ului, iar deciziile au stârnit controverse. „Avem VAR pentru a ajuta la îmbunătățirea fotbalului. Uneori te ajută, alteori e împotriva ta, dar asta este situația”, a mai spus Griezmann.

Antoine Griezmann s-a transferat de la Atlético Madrid la Barcelona în vara lui 2019. Catalanii au plătit 120 de milioane de euro pentru transferul campionului mondial.

# Ernesto Valverde, apărat de Leo Messi și Luis Suárez

După ce Barcelona a ratat dramatic calificarea în finala Supercupei Spaniei, fanii catalanilor și-au pierdut răbdarea cu Ernesto Valverde, antrenorul echipei, însă Leo Messi (32 de ani) și Luis Suárez (32 de ani), doi dintre cei mai importanți jucători din vestiarul campioanei Spaniei, i-au luat apărarea tehnicianului.

Valverde, cel care conduce echipa din 2017, a fost găsit principalul vinovat pentru eliminarea Barcelonei din ultimele două sezoane de Champions League, chiar dacă echipa a reușit, în ambele cazuri, să câștige meciul tur la o diferență de trei goluri.

Barcelona ocupă poziția de lider în La Liga, însă jocul arătat de campionii Spaniei nu îi mulțumește pe suporteri. Leo Messi i-a luat apărarea lui Valverde după meci.

„Da, avem încredere maximă în antrenorul nostru. Este normal să se spună multe când are loc o înfrângere, când nu îți îndeplinești obiectivele sau când nu joci așa cum ne place să o facem”, a spus Leo Messi la finalul jocului.

„Viitorul lui Ernesto Valverde este alături de acest club… Nu are absolut nicio vină”, a spus și Luis Suárez, în apărarea antrenorului.

Mai jos puteți vedea rezumatul meciului de la Jeggah.

https://www.youtube.com/watch?v=qutK6QadHuo

Meciul s-a terminat 3-2 pentru Atlético, iar Supercupa Spaniei va fi o afacere madrilenă. Real – Atlético se va juca duminică, de la ora 20.00.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente