Universitatea Tehnică a Moldovei pregătește o cooperare internațională cu o universitate din Turcia

univeersitate Turcia

Pe 9 ianuarie 2020, delegația de la Universitatea Dumlupınar din Kütahya, Turcia, avându-i în componența sa pe Hasan Göçmez și Oktay Şahbaz, a vizitat Universitatea Tehnică a Moldovei.

Larisa Bugaian, prorectoră pe Probleme Financiare și Relații Internaționale a prezentat universitatea, infrastructura educațională și de cercetare a UTM. Oaspeții au fost surprinși de ambianța universitară, de rezultatele atinse de către UTM în ultimii ani. Un deosebit interes a prezentat participarea UTM în diferite proiecte internaționale, cum ar fi TEMPUS, Erasmus+, H2020. S-a purtat un dialog constructiv despre programe cu diplomă dublă, mobilități internaționale. Pe parcursul întâlnirii au fost discutate oportunitățile de cooperare în domeniile academice și de cercetare comune pentru ambele universități, inclusiv prin programul Mevlana. La discuții au participat Cristina Popovici, coordonator programe internaționale și Tatiana Munteanu, responsabilă de studenți străini, transmite site-ul UTM.

Oaspeții au prezentat universitatea din care vin, menționând că Universitatea Dumlupınar din Kütahya este o universitate modernă și dinamică, cu personal academic cu experiență. Universitatea Dumlupınar din Kütahya este alcătuită din două campusuri principale situate în centrul Kütahya și 10 campusuri mai mici cu laboratoare de cercetare. În urma unui schimb larg de opinii a fost menționată importanța colaborării între două universități și fundamentarea unor relații reciproc avantajoase. În urma întâlnirii, în timp util, va fi pregătit un Proiect Erasmus+ KA 107 de mobilitate academică pentru studenți și profesori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente