(foto) „Piana Vyshnia” sau localul în care dacă „furi o cupă, cade cucul”. Unde poți bea la Chișinău vișinată gătită după cele mai bune tradiții ucrainene

collage

„Piana Vyshnia” a ajuns și la Chișinău. Renumit în Ucraina, localul cu un concept îndrăzneț s-a deschis în clădirea cinematografului „Patria”. Intrând în „Piana Vyshnia” nu veți găsi un meniu, iar la poziția alcool veți putea alege dintre vișinată și… vișinată.

„Piana Vyshnia” de la Chișinău este o franciză a barului de la Liov cu aceeași denumire, care servește o singură băutură – „Vișina Beată”, adică vișinata. Și interiorul localului este similar celui de la Liov. Prin urmare, vei găsi în centrul sălii un candelabru din sticle roșii (acesta amintește despre barurile portugheze, în care totuși se servește și cafea), scrie locals.md.

Vișinata, după cum spune proprietarul de la Liov al localului, Andrii Hudo, este făcută după vechea rețetă a lichiorurilor galiciene. Vișinata are un gust moderat de dulce și, potrivit barmanului, nu conține mai mult de 17 % alcool.

La Chișinău, franciza acestui bar-shop a fost deschisă de restauratorul Serghei Grigor, cunoscut publicului larg ca proprietar al localului „Crosta Kitchen & Bakery”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente