Centrul Republican pentru Copii și Tineret organizează pe 25 ianuarie Hackathon-ul „REClama”. Evenimentul are drept scop stimularea, motivarea și promovarea interesului față de domeniul IT, filmare, editare video, dar și dezvoltarea spiritului competitiv în rândul elevilor.

La  Hackathon-ul „REClama” pot participa echipe formate din maximum șase membri și minimum trei membri, cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, însoțiți de un mentor (profesor).

Evenimentul se va organiza în două etape:

Preselecția

Echipele cointeresate de participare vor transmite până pe data de 17 ianuarie 2020 un video de maximum două minute, în care va fi filmată echipa și va relata motivația de a participa la competiție. Videoul va fi transmis completând formularul online.

Marea competiție

Din toate echipele, vor fi selectate doar 10 echipe de către un juriu specializat în funcție de videoul creat cu motivația de participare a acestora. Echipele ce au trecut preselecția vor fi anunțate după data de 17 ianuarie 2020.

Doar echipele selectate vor participa în competiția finală.

În cadrul competiției va fi dată sarcina de a crea un video publicitar la un anumit produs oferit de sponsorul general al evenimentului.

Toate echipele participante în marea competiție vor primii premii din partea organizatorilor și a partenerilor evenimentului.