(foto) Top 10 recomandări de carte de la Nata Albot, Angela Stafii, Vitalie Eșanu și alți antreprenori

10 carti recomandate

Vă propunem ca noul an să-l începeți cu câteva lecturi recomandate de invitații podcast-ului „Aprinde becul cu Stella Jemna”. La finalul fiecărui interviu, protagoniștii sunt rugați să numească o carte care i-a impresionat și o recomandă și altora.

Vedeți mai jos lista cu cele 10 titluri de carte.

În opinia jurnalistei și organizatoarei de evenimente Nata Albot, cartea lui Nigel Shakespear „Stabilit în Romania… unde orice e posibil, totul e imposibil și nimic nu e ceea ce pare a fi” nu este de neglijat.

Nigel Shakespear este un activist britanic care în perioada 2003-2013, colaborând cu guvernul român pe proiecte pentru integrarea romilor în societate, a călătorit prin toată țara, descoperind mentalități și obiceiuri din diferite zone ale României. Fascinat de această țară, el a hotărât să intervieveze mai mulți străini care s-au stabilit cu traiul aici pentru a afla părerea lor despre România.

Nata Albot
Nata Albot

Economistul Constantin Albot propune spre lectură cartea scriitorului polonezo-britanic Joseph Conrad „Nostromo”. Acțiunea are loc în America de Sud, în republica fictivă Costaguana.

Romanul autobiografic a lui Elif Shafak, „Lapte negru”, este recomandarea psihoterapeutei Angela Stafii. Cartea prezintă dificultățile și frumusețile binecuvântării de a fi mamă, instalarea depresiei postnatale și cum se produce vindecarea.

Angela Stafii

Antreprenoarea Olga Melniciuc susține că regretă că nu a citit această carte mai devreme, de aceea o recomandă cu toată încrederea. Este vorba despre cartea profesorului american Jeffrey Pfeffer, „Puterea: de ce unii reușesc să o obțină, iar alții nu”.

Cartea „Factfulness: Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi”, de Hans Rosling, i-a atras atenția futurologului Ciprian Stănescu. El o recomandă, întrucât este o carte ce te va ajuta să reacționezi la crizele și oportunitățile care vor apărea în viitor.

Antrprenoarea Angela Gladei optează pentru lucrarea lui Nassib Taleb, „Lebăda neagră”. Autorul este un distins profesor de ingineria riscului la Institutul Politehnic al Universitatii din New York, iar în cartea sa susține că istoria este modelată de evenimente bruște, imprevizibile, care au impact major.

„Ce e dificil la lucruri dificile” de Ben Horowitz este recomandarea care vine de la antreprenorul IT, Tudor Tarlev. Cartea este scrisă de un om de afaceri din Silicon Valley care vorbeşte pe şleau despre tot: de la concedierea prietenilor până la atragerea de personal al concurenţei, de la cultivarea şi păstrarea unei mentalităţi de CEO până la identificarea momentului oportun de a-ţi vinde compania.

Economista Mariana Gurghiș propune spre atenție pasionaților de lectură cartea „Nudge”, scrisă de Richard Thaler, laureat al premiului Nobel în Economie în 2017. Cartea arată cum îi putem influența pe oameni pentru a lua decizii mai bune legate de sănătate, bogăție și fericire.

Antreprenorul IT Vitalie Eșanu susține că a citit această carte de mai multe ori și era unica de acest gen din sat. Este vorba despre cartea lui M. Mîmrin, Конструкция, применение, программирование и ремонт ПЭВМ „Агат”.

Vitalie Eșanu

Mompreuner Anastasia Miron recomandă cartea „Burning man art on fire” de Jennifer Raiser. Titlul cărții face referință la un festival care se desfășoară anual timp de opt zile la Black Rock City, un oraș construit temporar în statul Nevada.

Podcast-ul „Aprinde becul cu Stella Jemna” îl puteți asculta în aplicațiile voastre mobile pe Apple podcasts, Google PlaySpotify sau Aprindebecul.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente