Topul celor mai puternice pașapoarte din lume în 2020. Pe ce loc se situează Moldova

pasaport

Țările asiatice și-au consolidat poziția în clasamentul companiei Henley Passport Index, un clasament oficial al celor mai puternice pașapoarte din lume, întocmit în funcție de numărul de țări în care deținătorii acestora pot călători fără viză. Pentru al treilea an consecutiv, Japonia ocupă primul loc în clasament, oferind cetățenilor săi acces fără vize în 191 de țări, potrivit datelor Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Singapore s-a poziționat pe locul doi, cu un număr de 190 de țări, în timp ce Coreea de Sud a coborât pe locul trei, lângă Germania, ambele oferind cetățenilor săi accesul fără vize în 189 de țări din întreaga lume.

Marea Britanie și SUA continuă să scadă în clasament. În ciuda faptului că ambele țări rămân în top 10, locul opt, pe care-l împart la ora actuală, semnifică o scădere considerabilă comparativ cu pozițiile pe care ambele țări le dețineau în 2015. În top 10 țări se mai regăsesc Finlanda și Italia, care împart locul patru, cu un scor de 188, în timp ce Danemarca, Luxemburg și Spania se află pe locul cinci, cu 187 de țări. Emiratele Arabe Unite, care au urcat impresionant 47 de poziții în ultimii 10 ani și ocupă acum a 18-a poziție în rating, continuă să fie o poveste fenomenală de succes a clasamentului. Una dintre ultimele poziții ale ratingului libertății de circulație pentru cetățeni este în continuare ocupată de Afganistan, ai căror cetățeni sunt liberi să viziteze doar 26 de destinații din întreaga lume.

Moldova se află pe locul 49. Cetățenii Moldovei pot călători fără vize în 75 de țări. Aici puteți vedea lista țărilor în care putem intra doar cu pașaportul.

Găsiți clasamentul țărilor, în funcție de influența pașaportului, în documentul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente