Cum să alegi un aparat de aer condiționat. Sfaturi utile înainte de achiziție

conditionere-chisinau

Fiecare proprietar de casă sau apartament își pune întrebări cu privire la fluxul de aer care circulă în locuința sa. Prin urmare, necesitatea unui aparat climatizator survine rapid și necesită o rezolvare pe măsură. Compania Eurosanteh vine cu câteva recomandări despre cum să alegi eficient și corect un aparat de aer condiționat, la un preț avantajos și de o calitate înaltă.

Ce calități trebuie să posede un aparat de aer condiționat?

La această întrebare specialiștii răspund în mod diferit și vehiculează diferite cifre. Apropo, conform statisticilor, pe piața europeană înzestrarea imobilelor cu astfel de aparate este la o medie de circa 87 %, ceea ce denotă cât de importante sunt aparatele de climatizare pentru un trai decent și confortabil. Pentru început, echipa Eurosanteh, specializată în sisteme de climatizare și încălzire, dar și mecanisme de montare, ține să vă amintească despre câteva caracteristici de bază ale unui aparat de aer condiționat, pe care acesta trebuie să le întrunească:

  • trebuie să fie puternic – forța aparatelor de aer condiționat se măsoară în unitate numită BTU și reprezintă măsura energiei termice, fiind echivalentul a 252 de calorii și aproximativ 1/3 watt/oră. Forța aparatelor de climatizare a aerului variază între 7 000 și 28 000 BTU, acest element fiind determinant pentru asigurarea unui flux de aer potrivit încăperii în care îl plasezi;
  • trebuie să fie econom – nu are sens să iei un aparat climatizator foarte puternic, care îți va provoca o gaură în buget. Aici trebuie să atragi atenția la capacitatea aparatului, inclusiv clasa economică care trebuie să fie energoeficientă, preferabil clasa A – cu cel mai mic consum;
  • trebuie să posede un sistem de filtrare eficient – dacă aparatul nu va curăța corect aerul și va menține tot praful în filtrele sale, puterea acestuia va scădea proporțional, respectiv consumul de energie va fi mai mare. În plus, nu uita să apelezi la serviciile de întreținere a climatizatoarelor, dacă vrei să îi prelungești activitatea;
  • trebuie să aibă randament în utilizare – la acest capitol, specialiștii Eurosanteh recomandă achiziționarea aparatelor de climatizare care funcționează pe principiul tehnologiei Inverter. Această tehnologie permite modularea temperaturii în dependență de factorii externi de temperatură. Acest tip de sistem permite și economisirea energiei electrice cu circa 30 % față de aparatele de aer condiționat obișnuite.

Unde instalez climatizatorul?

La acest capitol, părerile sunt împărțite. Unii specialiști recomandă amplasarea aparatelor în holuri sau sufragerii, deoarece fluxul de aer va putea fi gestionat corect. Alții propun amplasarea acestora inclusiv în dormitoare.

În principiu, ambele păreri sunt corecte, doar că trebuie să ții cont de anumite reguli:

  • temperatura trebuie moderată în dependență de factorii externi și să nu depășească marja de 10 grade diferență;
  • aparatul trebuie curățat cu regularitate, pentru a evita formarea bacteriilor și răspândirea virușilor;
  • fluxul de aer nu trebuie să fie direct țintit asupra organismului.

În momentul când decizi că este cazul să îți achiziționezi un climatizator, nu uita să apelezi la echipa de profesioniști de la Eurosanteh, pentru ca să ai parte de o consultanță și o asistență tehnică potrivită. Îi poți găsi la adresa șos. Hâncești 142, ori poți să-i apelezi la nr. (022) 022-560 sau (068) 272-991, iar ei te vor ajuta să-ți găsești aparatul de aer condiționat pe măsura așteptărilor și necesităților tale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente