Un meniu exclusiv vegetarian va fi servit la gala Globurilor de Aur 2020. Despre aceasta au anunțat organizatorii evenimentului, care își doresc în așa mod să atragă atenția oamenilor asupra problemei de risipă alimentară, transmite Associated Press.
Cea de-a 77-a ediție a galei Globurilor de Aur va avea loc duminică noaptea, la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. „Dacă există o modalitate prin care putem, nu să schimbăm lumea, dar să salvăm planeta, atunci poate putem să trimitem un semnal prin gala Globurilor de Aur şi să atragem atenţia asupra schimbărilor climatice”, a declarat preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), Lorenzo Soria, transmite mediafax.ro.
„Alimentele pe care le mâncăm, modul în care cultivăm produsele, în care gestionăm deşeurile contează foarte mult în rezolvarea crizei climatice”, a mai spus acesta.
Soria a mai spus că, inițial, conducerea hotelului a refuzat propunerea pentru meniul exclusiv vegetarian, pentru că timpul de pregătire era prea scurt, dar, în cele din urmă, a fost de acord. Matthew Morgan, maestrul bucătar de la restaurantul hotelului, a considerat inițial surprinzătoare schimbarea meniului, dar, în cele din urmă, a înțeles că va fi transmis un semnal pozitiv.
Preparatul principal al evenimentului va fi un risotto cu ciuperci sălbatice, însoţit de varză de Bruxelles și morcovi la cuptor, iar ca aperitiv va fi servită o supă rece de sfeclă galbenă, cu amaranth şi hasmaţuchi. La desert este programată versiunea vegetariană a prăjiturii Opera, preparată în mod clasic din straturi de pandişpan înmuiate în sirop de cafea, ganaş, cremă de unt cu aromă de cafea şi glazură de ciocolată. Oaspeţii se vor hidrata cu apă natural alcalină livrată dintr-o sursă sustenabilă, îmbuteliată în ambalaje din sticlă.