(foto) Lista celor mai inedite recorduri stabilite în anul 2019

record

Fie că este vorba despre construcţia celui mai mare labirint din zăpadă sau de rezolvarea cubului Rubik cu ochii închişi, unele dintre tentativele de stabilire a unui record mondial Guinness necesită o planificare minuţioasă şi, în funcţie de natura recordului, de o echipă formată din numeroşi participanţi, scrie insider.com care a alcătuit o listă cu cele mai inedite 35 de recorduri stabilite în 2019.

Alte recorduri mondiale însă rezultă din performanţe remarcabile, precum cea a gimnastei Simone Biles, care a scris istorie cu saltul ei triplu-dublu în proba la sol, sau momentul amuzant când fotografia unui ou a doborât recordul de aprecieri pe Instagram, devansând în popularitate o fotografie de pe contul lui Kylie Jenner, transmite agerpres.ro.

Contul de Instagram care a ajuns cel mai rapid la un milion de urmăritori

640

Jennifer Aniston a strâns un milion de urmăritori în doar cinci ore şi 16 minute după ce şi-a făcut cont de Instagram, devenind primul utilizator al acestei platforme care a ajuns la un milion de „followeri” într-un interval atât de scurt. Actriţa s-a alăturat acestei reţele de socializare pe 15 octombrie şi a publicat un selfie în care apărea alături de foştii săi colegi din distribuţia serialului „Friends”. Actriţa a intrat în Guinness Book of World Records pentru performanţa de a obţine un milion de urmăritori într-un timp atât de scurt. Recordul anterior era deţinut de contul @SussexRoyal Instagram, care aparţine ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, şi a atins un milion de urmăritori într-un interval de cinci ore şi 45 de minute după crearea sa pe 2 aprilie 2019.

Cea mai mare expoziţie de pagini de colorat

Cântăreaţa de country Kacey Musgraves, laureată cu Grammy, în parteneriat cu Country Music Hall of Fame şi Muzeul din Nashville, Tennessee, a stabilit un nou record mondial pe 22 octombrie după ce a organizat cea mai mare expoziţie cu pagini de colorat. Foile cântăreau împreună 227 de kilograme, printre acestea aflându-se şi 1 500 de pagini trimise de persoane din 30 de state. Etalarea paginilor, în forma unui curcubeu, a fost inaugurată cu ocazia National Color Day şi a făcut parte din expoziţia „Kacey Musgraves: All of the Colors”, organizată la Muzeul din Nashville.

Cel mai lung platou cu mezeluri

În cadrul unei conferinţe pe teme alimentare desfăşurate în octombrie la Chicago, invitaţii au avut şansa de a degusta bunătăţile de pe cel mai lung platou cu mezeluri, creat de companiile Datassential şi Boar’s Head. Platoul, întins de-a lungul unei mese pe o lungime de 45,73 metri, a inclus 181 de kilograme de brânzeturi şi preparate din carne.

Atletul Eliud Kipchoge, primul om care a alergat un maraton în mai puţin de două ore

Elius Kipchoge, un alergător pe distanţe lungi în vârstă de 34 de ani din Kenya, a doborât recordul pentru finalizarea unui maraton în cel mai scurt timp. A parcurs distanţa de 42 de kilometri într-o oră, 59 de minute şi 40 de secunde în cadrul Ineos 1:59 Challenge din Viena, Austria, pe 12 octombrie 2019. Potrivit Guinness World Records, maratonistul a alergat la o viteză medie de 21,1 kilometri pe oră.

Cea mai scumpă pereche de tenişi vândută vreodată la licitaţie

106023851-1563368390338gettyimages-1162192760

În iulie 2019, o pereche de pantofi Nike Moon, fabricată în 1972, s-a vândut pentru 437 de mii de dolari, doborând recordul pentru cea mai scumpă pereche de tenişi vândută la licitaţie. Pantofii au fost achiziţionaţi de Miles Nadal, un colecţionar şi om de afaceri canadian. Destinate iniţial atleţilor care se antrenau pentru Olimpiada din 1972, au fost confecţionate doar 12 perechi de Moon Shoes. Tenişii vânduţi în luna iulie la licitaţie sunt una dintre puţinele perechi care mai există.

Cel mai lung tăieţel din ou

Bucătarul Hiroshi Kuroda a pregătit cel mai lung tăieţel din ou, cu o lungime de 183,72 de metri, mai mult decât înălţimea Washington Monument. Pentru a fi omologat ca Guinness World Record, tăieţelul lui Kuroda a trebuit să fie „un singur element continuu din aluat, preparat doar cu ajutorul mâinilor, încercarea luând sfârşit atunci când tăieţelul se rupe”. Hiroshi a înmuiat tăieţelul în ulei de susan ca să împiedice ruperea sa şi l-a frământat timp de o oră înainte de a-l pune la gheaţă pentru a căpăta fermitate şi a putea fi măsurat şi omologat.

Cel mai vârstnic cuplu căsătorit

Oldest-living-married-couple-thumb-1_tcm25-535356

Pe 17 mai, Guinness World Records a anunţat că Miyako Sonoda şi Masao Matsumoto, un cuplu din Japonia, sunt cel mai vârstnic cuplu căsătorit, vârstele celor doi însumând 210 ani şi 121 de zile. Masao Matsumoto, care a decedat în acea zi, avea 108 ani, iar soţia sa, Miyako Sonoda, 101 ani. Masao şi Miyako au fost căsătoriţi timp de 81 de ani.

Gimnasta Simone Biles a doborât două recorduri mondiale la campionatul de gimnastică din SUA

Gimnasta americană Simone Biles a doborât două recorduri mondiale în timpul campionatului de gimnastică al SUA din august 2019, fiind prima persoană care a executat o aterizare cu dublă răsucire la bârnă şi un salt triplu-dublu la exerciţiul de la sol, figură realizată pentru prima dată de o gimnastă într-o competiţie.

Inelul cu cele mai multe diamante

Un inel cu 7 777 de diamante, în valoare de circa 5 milioane de dolari, a stabilit recordul pentru inelul cu cele mai numeroase diamante. Bijutieri din Lakshikaa Jewels din Mumbai, India, au lucrat 18 luni la confecţionarea bijuteriei uimitoare, a cărei formă a fost inspirată de Templul Lotus din Delhi, India.

Cele mai multe persoane îmbrăcate în rochii de mireasă

Un număr de 1 347 de femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 92 de ani, a stabilit recordul pentru cel mai numeros grup de persoane îmbrăcate în rochii de mireasă. Potrivit Guinness World Records, din mulţime făceau parte femei necăsătorite, divorţate şi căsătorite, iar evenimentul a fost organizat de un magazin cu rochii de mireasă din Petrer, Spania.

Cel mai înalt castel din nisip

O echipă formată din 12 sculptori şi opt tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda şi Letonia au construit, la Binz, în Germania, timp de trei săptămâni şi jumătate, cel mai înalt castel de nisip din lume, cu o înălţime de 17,65 metri. Castelul, cu un design foarte elaborat, are un diametru de 26 de metri şi a fost construit din 11 tone metrice de nisip.

Cel mai mare eveniment dedicat curăţării oceanului

Un număr de 633 de scafandri au participat pe 15 iunie la Deerfield Beach, Florida, la cea mai mare operaţiune de curăţare a apelor oceanului. În timpul evenimentului, a fost folosit echipament de pescuit cu o greutate de 1 451 de kilograme, iar scafandrii au îndepărtat peste 9 000 de fragmente de deşeuri marine din ocean.

Cel mai lung şirag din pene în cinstea World Pride

În cinstea lunii Pride, pe 19 iunie, două muzee din New York, Ripley’s Believe It Or Not! şi Madame Tussauds, şi-au unit eforturile pentru doborârea recordului pentru cel mai lung şirag din pene multicolore – „Boa Boulevard” – un şir din pene care s-a întins pe o distanţă de doi kilometri între Seventh Avenue şi Eighth Avenue pe 42nd Street din New York.

Cea mai adâncă scufundare sub gheaţă

Un bărbat din Noua Zeelandă a stabilit recordul pentru cea mai adâncă scufundare sub gheaţă realizată de un bărbat echipat cu înotătoare şi costum de scafandru, după ce a plonjat 70 de metri ţinându-şi respiraţia timp de aproape două minute şi jumătate. Anthony Williams s-a pregătit pentru această provocare cu duşuri reci în fiecare zi în cele patru luni de dinaintea tentativei de doborâre a recordului.

O femeie de 116 ani a devenit cea mai vârstnică persoană din lume

Kane Tanaka, o femeie din Japonia în vârstă de 116 ani, a devenit cea mai bătrână persoană din lume în timpul unei ceremonii desfăşurate în Fukuoka, Japonia. S-a născut în 1903, când fraţii Wright înălţau pentru prima dată un aparat de zbor. Kane Tanaka a fost confirmată cea mai vârstnică persoană din lume pe 9 martie, când avea 116 ani şi 66 de zile.

Cea mai mare etalare de figurine Lego „Star Wars” din lume

Compania Lego a stabilit un nou record mondial pe 11 aprilie, realizând cea mai mare desfăşurare de minifigurine Lego „Star Wars” în cadrul evenimentului Star Wars Celebration din Chicago. Un număr de 12 persoane au etalat 36 440 de figurine Stormtrooper în 38 de ore.

Cea mai mare sculptură din paie de plastic

Artistul canadian Von Wong a colectat paie de la Starbucks şi de la asociaţiile ecologiste din vecinătatea Vietnamului pentru a realiza o impresionantă instalaţie cu o înălţime de trei metri, construită din 168 037 de paie din plastic în Ho Chi Minh. Lucrarea a fost creată pentru sporirea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte pericolele utilizării obiectelor din plastic de unică folosinţă.

Fotografia cu cele mai multe aprecieri de pe Instagram

O imagine înfăţişând un ou a devenit în luna ianuarie fotografia de pe Instagram cu cel mai mare număr de aprecieri (peste 30,5 milioane) depăşind recordul anterior deţinut de Kylie Jenner cu o fotografie în care apărea fetiţa vedetei şi care strânsese 18 milioane de aprecieri. Fotografia oului a fost publicată pe un cont de Instagram denumit @world_record_egg.

Cel mai longeviv animal terestru cunoscut

O ţestoasă în vârstă de 187 de ani, pe nume Jonathan, care trăieşte pe insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic de Sud, a devenit cel mai longeviv animal terestru cunoscut de om. Ţestoasa s-a născut în anul 1832 cu aproximaţie, iar în timpul vieţii sale s-au desfăşurat cele două conflagraţii mondiale, a fost finalizată construcţia Turnului Eiffel şi a avut loc primul zbor al unui avion cu motor.

Femeia cu cele mai mari picioare din lume

„Încercarea de a găsi încălţăminte potrivită este o misiune aproape imposibilă”, a povestit Julie Felton, de 45 de ani, într-o înregistrare pentru Guinness World Records. Felton poartă încălţăminte măsura 49,5 potrivit sistemului european. Recordul a fost confirmat în aprilie.

Cele mai multe cappuccino preparate într-o singură oră

Liza Thomas, o baristă din Queensland, Australia, a pregătit 420 de cappuccino într-o singură oră, echivalentul a şapte ceşti pe minut. Thomas a urmat instrucţiunile Guinness World Records folosind un expresor de cafea disponibil în comerţ şi care realiza un număr maxim de patru espresso simultan. Recordul stabilit de Thomas a fost dat publicităţii în aprilie 2019.

Cea mai rapidă rezolvare pe nevăzute a unui cub Rubik

Jack Cai, din Australia, a stabilit recordul pentru cea mai rapidă rezolvare pe nevăzute a unui cub Rubik în 16,22 secunde pe 6 aprilie. Cai a obţinut un timp mai bun faţă de recordul precedent cu 0,33 de secunde.

Cel mai numeros grup care execută simultan dansul tradiţional konyak

Un grup format din 4 687 de femei din 130 de sate din India şi-au dat mâinile şi au dansat cel mai mare dans simultan de konyak, într-o performanţă sincron, impresionantă din punct de vedere vizual.

Recordul de viteză la mâncatul unui burrito

Leah Shutkever, o femeie din Birmingham, Marea Britanie, care participă frecvent la competiţiile de mâncat, a consumat un burrito în 44,20 secunde în luna mai. Recordul precedent era de 50 de secunde.

Pizza cu cele mai multe varietăţi de brânză

Johnny Di Francesco, un bucătar australian, a preparat o pizza cu 154 de tipuri de brânză, doborând recordul pentru pizza cu cele mai multe varietăţi de brânzeturi. Recordul precedent era deţinut de o pizza cu 111 feluri. „Printre brânzeturile folosite ca ingrediente s-au numărat gorgonzola, pecorino, taleggio, brânză cheddar maturată, gouda şi, bineînţeles, multe altele”, a declarat Di Francessco pentru Guinness World Records.

Cel mai mare labirint din zăpadă

O companie din Canada a creat cel mai mare labirint din zăpadă cu o suprafaţă de 2 789,11 metri pătraţi, devansând recordul din 2015 cu peste 1 000 de metri pătraţi, potrivit postului de televiziune CBC.

Un bărbat a scos 70 de şosete din picioarele altor persoane într-un minut, în timp ce era legat la ochi

Pe 29 ianuarie, americanul David Rush a stabilit un record mondial după ce a scos 70 de şosete din picioarele unor persoane într-un singur minut. Rush a înregistrat această performanţă într-un videoclip postat pe YouTube, în care apare scoţând şosetele din picioarele oamenilor aşezaţi pe mai multe şiruri în timpul unui eveniment desfăşurat la Atena, Grecia.

Cel mai mare tiramisu din lume

În luna martie, o echipă de 30 de bucătari ajutaţi de numeroşi voluntari de la şcoala de bucătari Galbani Santa Lucia din Milano, Italia, a preparat cel mai mare tiramisu din lume, folosind 50 de mii de pişcoturi. Produsul final a avut 273,5 metri lungime. După omologarea tentativei, impresionantul desert a fost donat unui spital de copii.

Un taur din rasa longhorn are cele mai lungi coarne din lume

Un taur din rasa Texas longhorn de la o fermă din Alabama, pe nume Poncho Via, a obţinut un loc în Cartea Recordurilor datorită coarnelor sale imense. De la un vârf la celălalt al coarnelor distanţa este de 323,74 centimetri, aproape de două ori cât lăţimea unui pian cu coadă. În luna mai, Poncho Via a doborât două recorduri: cea mai mare anvergură a coarnelor şi cele mai lungi coarne.

Cel mai mare urs din pluş din lume

Mai multe asociaţii din Mexic au construit, pe 28 aprilie în oraşul Xonacatlán, cel mai mare urs de pluş din lume, cu o greutate de peste patru tone şi o lungime de 19,41 metri, cu ocazia celebrării sărbătorii naţionale dedicate copiilor.

Cea mai mare masă dim sum din lume

Cea mai mare masă în stilul bucătăriei chinezeşti dim sum a fost preparată şi servită în februarie 2019 la Sydney, Australia. Masa a fost alcătuită din 3 100 de preparate şi a fost servită unui număr de 764 de participanţi cu ocazia Sydney Lunar Festival pentru a marca Anul Porcului din calendarul chinezesc. Masa a fost pregătită de bucătarii unei companii de street-food şi a inclus 3 100 de preparate din porc, pui şi legume în stil dim sum.

Cel mai mare toast la care oamenii se ţin de mâini

Un număr de 2 020 de persoane şi-au dat mâinile în timpul unui toast în oraşul Haidong, din provincia Qinghai, China, pe 10 martie. În timpul toastului, participanţii s-au aşezat în forma unei flori a soarelui, simbolul comunităţii multiculturale din care fac parte.

Cel mai înalt turn construit din prăjiturele cupcake

În ianuarie, o echipă de voluntari din India a petrecut 42 de ore gătind şi decorând 18 818 prăjiturele cupcake din care a construit cel mai înalt turn cupcake, cu o înălţime de 12,69 metri.

Cea mai mare paradă de alpaca

În Juliaca, Peru, pe 14 iunie, 1 048 de animale au participat la cea mai mare paradă de alpaca. La paradă au participat două specii de alpaca: Huacaya şi Suri. Parada a fost organizată pentru celebrarea celei de-a 58-a aniversări a unei organizaţii din domeniul agricol denumită Feria de Ganadería y Agricultura del Sur.

Valoarea numărului Pi calculată cu cea mai mare precizie

Emma Haruka Iwao, care lucrează ca dezvoltator în cadrul Google Cloud din Japonia, a calculat cea mai precisă valoare a numărului Pi – 31,415,926,535,89 – tentativă care a avut loc în ziua dedicată acestui număr, pe 14 martie. Potrivit Guinness World Records, Rajveer Meena din India deţine recordul pentru recitarea valorii Pi cu cele mai multe zecimale legat la ochi, în 2015. Meena a recitat 70 de mii de zecimale pe parcursul a 10 ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente