Noi percheziții în dosarul furtului miliardului. Este vizat un fost guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

686417dc-142e-4411-97cd-edc6f8d74341

Procurorii anticorupție au desfășurat joi, 12 decembrie, percheziții pe dosarul furtului miliardului. Acestea au vizat nouă locații, la domiciliile persoanelor vizate – persoane care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank, precum și un fost guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Dintre acestea, opt persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani, în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești.

„Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie, bănuiții riscă pedeapsa cu închisoare de la opt la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție.

În cazul spălării banilor, astfel de fapte se pedepsesc cu amendă în mărime de la 1 350 la 2 350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la cinci ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 8 000 la 11 mii de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente