(foto, video) Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a premiat cei mai buni și activi studenți ai anului 2019

IMG_20191212_190314

La sfârșit de an se fac totalurile, se trag concluzii și se stabilesc noi obiective pentru anul care vine. Ieri, 12 decembrie, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Galei Studenților USARB care inspiră studenți”. În cadrul acestui eveniment, 18 cei mai buni învățăcei ai instituției de învățământ au fost premiați cu diplome de apreciere, dar și cu excursii culturale în statul vecin Ucraina.

Este vorba de vizite la Cetatea Hotin, excursii binemeritate în orașele Camenița și Cernăuți, de asemenea și în regiunea Bucovina de Nord. Nu în ultimul rând, vor avea o vizită utilă la Universitatea națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, universitate care are relații de parteneriat și colaborare cu USARB.

„Acest eveniment a fost organizat nu doar pentru acești 18 studenți, dar și pentru întreaga comunitate studențească din Bălți. Tineri activi și dornici să descopere lumea din punctul lor de vedere. Din partea Autoguvernării studențești și a conducerii universității îi mulțumesc pe acești studenți care și-au manifestat un interes sporit față de activismul civic în anul 2019. Ei sunt acei studenți care încurajează zilnic pe alți studenți să devină mai buni”, a spus Victor Grigor, președintele Autoguvernării studenților a Universității de stat „Alecu Russo” din Bălți.

La Gala Studenților a fost prezentă și rectora universității, Natalia Gașițoi, care a declarat că acest eveniment este organizat în exclusivitate de studenți și că administrația instituției nu se implică în treburile interne ale tinerilor. „La fel ca și în anul precedent, salut această inițiativă a studenților de a organiza un eveniment dedicat exclusiv acestor tineri. A devenit deja o tradiție ca evenimentele studenților să fie organizate anume de ei, conducerea USARB manifestă încredere deplină în forțele lor. Noi suntem mândri de calitatea organizării acestei Gale”, a opinat Natalia Gașițoi.

Nu am ezitat să discutăm cu câțiva laureați ai premiului oferit de Autoguvernarea Studențească. Am întâlnit-o pe Mihaela Melnic, studentă în anul II la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, specialitatea muzică. „Evenimentul a fost extraordinar. Îi mulțumesc președintelui Autoguvernării Studențești pentru organizarea acestui eveniment frumos. Grație acestor inițiative noi, studenții, suntem motivați să ne implicăm mai mult în viața civică.”

IMG_20191212_190717

„În cadrul acestui eveniment au fost premiați acei studenți care s-au remarcat într-o oarecare formă de promovare a Universității de Stat «Alecu Russo». Fie au organizat diferite activități pentru studenți, fie au obținut burse Erasmus+ sau altele”, a spus Cătălin Lupașcu, student la Facultatea de Drept și Științe Sociale, anul IV.

IMG_20191212_191107

Lista întreagă a câștigătorilor o puteți vedea mai jos.

Veronica Gușan

Cătălin Lupașcu

Cristina Șoric

Beatricie Colibă

Xenia Dascal

Alexandru Latco

Elena Gorobeț

Cristina Postolachi

Cristina Țiganciuc

Ana Bologa

Veaceslav Șahvorost

Anastasia Maidacenco

Anastasia Nicolaiciuc

Saida Guțu

Elena Turcu

Victoria Zaporojan

Valentina Zaporojan

Mihaela Melnic

După ceremonia oficială de desemnare a câștigătorilor, seara a continuat cu prestații muzicale. Pe scena Sălii polivalente a USARB au urcat elevii corului al Colegiului „Ion Creangă”, care au cântat colinde, urături, de asemena au susținut și un recital de operă alături de invitata specială – soprana Dina Morari.

IMG_20191212_191231

Credit foto: Autoguvernarea studenților USARB

Autoare: Victoria Dobîndă, studentă în anul II la Jurnalism, USARB

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente