(foto) 45 de gherete de pe străzile capitalei au fost evacuate de la începutul săptămânii

gherete evacuare

De la începutul săptămânii curente au fost evacuate 45 de gherete de pe străzile capitalei, preponderent în care erau comercializate produse de tutungerie.

Respectivele unități comerciale stradale își desfășurau activitatea, contrar legii, în apropierea instituțiilor educaționale și medicale.

gherete evacuare1

În acest context, primarul general, Ion Ceban, a dat asigurări că oamenii care au lucrat în gheretele recent evacuate și nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici vor beneficia de suport financiar pentru o anumită perioadă de timp din partea administrației publice locale, până vor fi identificate soluții pentru a fi angajați.

Totodată, menționăm că unitățile comerciale stradale, care au fost deschise cu abateri grave de la legislație, cele care, în opinia agenților economici vizați, ar avea mai puține încălcări pe parcursul activității comerciale, vor fi examinate în perioada imediat următoare.

gherete evacuare2

Ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sunt chemați să se conformeze solicitărilor cu referire la excluderea din vânzare a produselor din tutun. În caz de neconformare, sunt pasibili de sancțiuni administrative.

gherete evacuare3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente