Dolce & Gabanna trebuie să îi achite daune de 70 de mii de euro lui Maradona. Fotbalistul cerea un milion

twitter

Casa de modă Dolce & Gabanna a fost obligată să plătească daune de 70 de mii de euro lui Diego Maradona pentru că i-a folosit numele în scopuri comerciale în 2016, informează L’Equipe. Aceasta a avut loc la o prezentare de modă care a avut loc la Napoli, atunci o modelă a purtat un tricou al echipei Napoli cu numele Maradona şi numărul 10.

Momentul s-a petrecut fără acordul lui Maradona şi fără ca argentinianul să fie contactat, a explicat avocatul Ulisse Corea.

Potrivit oamenilor legii, numele acestor personalităţi, care au scris istorie în diferite domenii, nu pot fi folosite fără consimţământul lor.

Site-ul ilsole24ore.com scrie că avocaţii lui Maradona au anunţat că „Sentinţa reprezintă un precedent jurisprudenţial fără precedent în materia drepturilor de a folosi numele şi imaginea jucătorilor de fotbal şi a sportivilor în general”, scrie mediafax.ro.

Maradona care a solicitat daune de un milion de euro, însă judecătorul a decis ca daunele să fie de 70 de mii de euro deoarece casa de modă nu a produs şi comercializat îmbrăcăminte pe care să se afle numele Maradona.

Maradona este considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA. De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a evoluat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), FC Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), FC Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente