(video) Ed Sheeran a fost numit artistul deceniului în Marea Britanie

1567114483_839503_1567114833_noticia_normal_recorte1
Foto: us.as.com

Cântărețul și compozitorul englez Ed Sheeran a fost numit artistul deceniului de organizaţia britanică Official Charts Company. Ed Sheeran a ajuns de 12 ori pe prima poziţie în topurile single-urilor şi albumelor între anii 2010 şi 2019. Totodată, artistul britanic s-a menţinut cel mai mult timp pe primul loc al ambelor clasamente în ultimul deceniu – 79 de săptămâni în total.

Sheeran a devenit al treilea artist care primeşte din partea Official Charts Company premiul pentru stabilirea unui astfel de record, după Justin Bieber, devenit primul artist din istorie care s-a situat simultan pe primele trei poziţii ale topului dedicat single-urilor, şi Paul McCartney, recompensat pentru albumele sale datorită cărora s-a situat de 22 de ori pe primul loc în carieră, scrie agerpres.ro.

Hitul lui Sheeran din 2017 – „Shape Of You” – a fost numit „cântecul deceniului” după ce s-a menţinut timp de 14 săptămâni pe prima poziţie în top şi se numără printre cele trei piese ale artistului britanic aflate pe primele cinci poziţii ale celor mai bine vândute melodii ale deceniului.

Pe poziţia secundară a acestui clasament se află piesa „Uptown Funk” (Mark Ronson ft Bruno Mars), urmată de „Thinking Out Loud” (Sheeran), „Despacito” (Luis Fonsi ft Daddy & Justin Bieber) şi „Perfect” (Sheeran).

„Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în ultimii zece ani, în special fanilor mei uimitori. În cinstea următorilor zece!”, a declarat Ed Sheeran, citat de Press Association.

Martin Talbot, director executiv în cadrul Official Charts Company, remarca: „Ed a dominat clar acest deceniu şi este un beneficiar demn al acestui nou premiu uimitor. La începutul deceniului era un tânăr de 18 ani puţin cunoscut (deşi foarte apreciat) din Suffolk, dar de atunci catalogul său de realizări a devenit cu adevărat remarcabil. Astăzi, el şi-a stabilit ferm locul printre superstarurile mondiale de cel mai înalt nivel.”

Discul „21” semnat de Adele se află pe primul loc în topul celor mai bine vândute albume din ultimul deceniu, urmat de „25” al aceleiaşi vedete britanice. Pe a treia poziţie a clasamentului figurează albumul „X” al lui Ed Sheeran, iar pe poziţiile a patra şi a cincea se află „Divide” (Ed Sheeran), respectiv „Christmas” (Michael Buble).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente