Schimbări în conducerea clubului de fotbal Zimbru Chișinău. Noii investitori vor aloca peste 2 milioane de euro

FC Zimbru
Foto: facebook.com/fczimbru/

Echipa FC Zimbru are o nouă conducere. Noii investitori ai echipei au alocat pentru bugetul clubului 2,5 milioane de euro pe an, preluând controlul echipei de fotbal pe o perioadă de cinci ani. Noul antrenor al clubului are în planuri semnarea contractelor cu jucătorii legionari din cluburile italiene și braziliene.

Astăzi, la ora 13.00 a început o conferință de presă la care au fost prezentați noii investitori din Italia ai clubului FC Zimbru și au fost anunțate și detalii despre cooperare, conform moldfootball.com. La conferința de presă a participat președintele FC Zimbru – Nicolae Ciornîi.

Academia Zimbru nu este implicată în tranzacție și rămâne sub conducerea anterioară a președintelui Nicolae Ciornîi și a vicepreședintelui Sevastian Botnari.

Investitorii italieni preiau controlul primei echipe a clubului de fotbal FC Zimbru pentru o perioadă de cinci ani, angajându-se să acopere integral toate cheltuielile. Conducerea primei echipe Zimbru va fi complet italiană, inclusiv directorii și personalul de antrenori format din șapte persoane au început deja activitatea.

Potrivit lui Nicolae Ciornîi, bugetul echipei va fi de 2,5 milioane de euro pe an, iar componența primei echipe din Zimbru va fi formată atât din jucători moldoveni, cât și din legionari, fiind vorba despre cooperarea cu o serie de cluburi italiene și braziliene privind transferul jucătorilor din alte țări. Cu unii dintre legionari a fost deja încheiat un acord cu privire la semnarea contractelor.

Scopul principal al investitorilor italieni fiind crearea unei echipe competitive care să poată concura pe arena europeană, iar Nicolae Ciornîi a adăugat că sarcina este câștigarea Cupei și a Campionatului.

Noul director executiv al echipei Zimbru este Luciano Giua. El a participat în transferul lui Iurie Iovu de la FC Zimbru la clubul italian Cagliari și a lucrat în cluburi italiene și austriece.

moldfootball.com
moldfootball.com

Noul antrenor principal al echipei a devenit specialistul italian de 56 de ani, ce se află și el printre parteneri. Specialistul urmărește jocul echipei deja de câteva luni și îi cunoaște pe jucători.

Clubul de fotbal Zimbru va organiza două tabere de instruire, unul în Italia și celălalt în Turcia. Antrenorul din Italia intenționează să-i vadă în acțiune pe jucătorii italieni care nu au cluburi sau nu se încadrează în componența echipelor lor.

În două-trei săptămâni, Sandro Pochesci va merge în Brazilia, unde va privi și va selecta jucătorii necesari.

FC Zimbru Chișinău este un club de fotbal din Chișinău, Republica Moldova. Clubul a fost fondat în anul 1947 și este unul din cele mai vechi cluburi din țară. Zimbru Chișinău este de opt ori campioană a Moldovei la fotbal, câștigătoare a șase Cupe ale Moldovei și a unei Supercupe a Moldovei.

                                                                                                                                                                                                                  Reporter stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente