Revista Time a desemnat-o pe tânăra activistă Greta Thunberg „Persoana Anului 2019”

1cbc99e9-a272-43c1-919b-b15e6a0ba83d-Time2019
Foto: USA Today

Greta Thunberg, tânăra activistă pentru climă din Suedia, a fost desemnată Persoana Anului 2019 de revista americană Time. Tânăra de 16 ani a devenit celebră pentru că a cerut guvernelor lumii să demareze acţiuni imediate pentru a gestiona efectele unui fenomen pe care ea l-a denumit „o criză climatică globală”.

Tânăra activistă suedeză apare pe coperta celui mai recent număr al revistei Time. Fotografia ei este însoţită de titlul „Puterea tinereţii”. Greta Thunberg este lăudată de editorii revistei Time pentru faptul că a iniţiat o campanie de mediu în august 2018 care a devenit apoi o mişcare globală, a renunţat pentru un an la şcoală şi a dormit într-un cort instalat în faţa Parlamentului Suediei pentru a cere politicienilor din ţara ei să ia măsuri împotriva modificărilor climatice, transmite agerpres.ro.

Greta Thunberg îşi continuă în această perioadă acţiunile şi a declarat la Madrid săptămâna trecută că, deşi vocile greviştilor pentru climă s-au făcut auzite, politicienii continuă să nu ia măsuri în legătură cu revendicările lor.

Greta Thunberg a devenit cel mai tânăr laureat al acestei distincţii, care este decernată de revista americană Time începând din anul 1927.

Adolescenta suedeză a fost desemnată victorioasă de editorii revistei Time în faţa altor cinci finalişti: Donald Trump, liderul democraţilor din Congresul american – Nancy Pelosi, starul echipei feminine americane de fotbal – Megan Rapinoe, agentul CIA care a dezvăluit informaţia despre apelul telefonic dintre Donald Trump şi preşedintele ucrainean, aflat la originea procedurii de destituire a preşedintelui american, şi manifestanţii prodemocraţie din Hong Kong.

În 2018, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, ucis în octombrie 2018 în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, a primit postum acest titlu din partea revistei Time, alături de mai mulţi alţi jurnalişti care simbolizează căutarea adevărului şi riscurile pe care reprezentanţii acestei profesii şi le asumă pentru a îl obţine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente