CNA vine cu detalii cronologice în cazul dosarului în care este vizat Vlad Plahotniuc

images_cms-image-000072658

În legătură cu multiplele adresări ale instituţiilor media privind acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie în cadrul unor dosare de rezonanță pe numele lui Vladimir Plahotniuc, CNA vine cu unele precizări. La data de 10 octombrie 2019, în baza ordonanţei procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupţie, persoana a fost anunţată în căutare locală.

La 15 octombrie 2019, Procuratura Anticorupţie a expediat în adresa CNA mandatul judecătoresc prin care a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe numele învinuitului, respectiv, pe 17 octombrie 2019, cererea de anunţare în căutare internaţională cu scop de arestare şi extrădare. În acest sens, a fost expediată prin e-mail în adresa Centrului cooperare poliţienească internaţională, aceleaşi acte fiind transmise şi prin poştă.

Tot în data de 17 octombrie 2019ordonanţa de căutare interstatală a fost expediată şi în adresa Serviciului Tehnologii Infromaţionale al MAI în vederea anunţării în căutare interstatală a învinuitului.

Ulterior, pe 18 octombrie 2019, CCPI a informat CNA că solicitarea de anunţare în căutare pe canalele Interpol în vederea arestării şi extrădării învinuitului a fost transmisă în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol.

Totodată, pe 31 octombrie 2019, CNA a adresat un demers către Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul MAI din România referitor la aflarea învinuitului în or. Iaşi în perioada 25-28 octombrie 2019. Pe 5 noiembrie, în răspunsul adresat CNA, MAI a informat că demersul a fost redirecţionat către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 4 decembrie 2019, în scopul orientării autorităţilor competente în vederea identificării locului aflării învinuitului, au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova.

Suplimentar, la 10 decembrie 2019, CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente