Alexandru Slusari are un sentiment de deja vu. Procuror-adjunct Ruslan Popov: „Raportul cu privire la investigarea furtului miliardului nu este gata”

slusari-750×422

Președintele Comisiei de anchetă privind jaful din sistemul bancar, Alexandru Slusari, susține că are sentimentul de deja vu după ce conducerea procuraturii a anunțat astăzi în cadrul ședinței Comisiei Parlamentare de Securitate că raportul cu privire la investigarea furtului miliardului nu este gata. Slusari a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că aceleași argumente le invoca în iunie Harunjen, când Comisia de anchetă solicita informația pe același caz.

Slusari a scris într-o postare pe Facebook că azi la ședința Comisiei Parlamentare de Securitate urma să fie prezentat raportul Procuraturii Generale privind investigarea furtului miliardului, încă procuror-adjunct, Ruslan Popov a venit la ședință și a spus că raportul nu este gata.

„A fost o ofensă pentru toată țara. Când l-am ascultat pe Stoianoglo la interviu în cadrul concursului, se crea impresia că dânsul vrea să devină procuror general în primul rând pentru a investiga jaful bancar. Cu atâta ardoare a vorbit despre acest subiect. Iată că timp de două săptămâni, Procuratura Generală nu a avut timp măcar să ceară toată informația pe acest dosar de la Procuratura Anticorupție”, scrie în postare.

Slusari susține că aceleași argumente le invoca în iunie Harunjen, când Comisia de anchetă solicita informația pe investigarea furtului miliardului. „Tot se dădea vina pe Procuratura Anticorupție. Oare nu a putut procurorul general, în paralel cu «razborcile» interne din prima zi după desemnare, să între în esența unui dosar de rezonanță, investigarea căruia toată țara îl așteaptă de cinci ani, achitând anual fără nicio vină costurile duble ale acestui furt? Și dacă ar apărea dubii privind rezultatele curente ale anchetei, era cazul de anunțat societatea despre acest lucru. Fără bâlbâiala de azi a procurorului adjunct.”

Anterior, procurorul general Alexandru Stoianoglo afirma că raportul Kroll II, care a fost prezentat de Alexandru Slusari, nu conține lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, Alexandu Slusari a ieșit într-un briefing de presă unde a anunțat că principalii beneficiari ai furtului miliardului au fost Vlad Plahotniuc și Vlad Filat, iar în raportul Kroll mai sunt prezente și numele Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu și alții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente