(foto) BNM pune în circulație noi monede jubiliare și comemorative. Care este prețul acestora

monede-

Banca Națională a Moldovei pune în circulație două monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic. Tirajul pieselor constituie 300 de exemplare fiecare.

O monedă din argint, cu valoarea nominală de 50 de lei, care va completa seria de monede „Locașuri sfinte” este dedicată aniversării a două centenare de la întemeierea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Chișinău – monument de arhitectură de importanță națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

biserica_1

Concomitent, este inaugurată o serie nouă de monede – „Domni ai Țării Moldovei” –, care va fi deschisă cu moneda comemorativă din argint cu valoarea nominală de 50 lei dedicată lui Bogdan Întemeietorul – domnitor al Moldovei. Noua serie vine să ilustreze etapele constituirii statului medieval și evoluția domniilor în Țara Moldovei.

bogdan

Monedele jubiliare și comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare, sunt însoțite de certificate de autenticitate redactate în limbile română și engleză, semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele jubiliare și comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Băncile licențiate stabilesc în mod independent prețul de vânzare al monedelor jubiliare și comemorative, care va depăși cu, cel mult, trei la sută prețul stabilit de Banca Națională a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente