Cele mai bune aplicații GPS în 2019, care pot fi utilizate gratuit și fără internet inclusiv în Moldova

GPS-collage

Cu siguranță când se vorbește despre aplicații GPS Android, automat ne gândim la Google Maps, care, de fapt, este foarte bună atunci când avem conexiune constantă la internet. Dar ce ne facem în situațiile când nu avem acces la rețea, cum ne putem orienta și găsi traseul potrivit pentru destinația noastră în locurile necunoscute?

Mai jos puteți găsi o listă cu cele mai bune aplicații GPS care pot fi utilizate fără internet și gratuit, pe Android, potrivit programe.gratis.

*Noi, echipa #diez, am testat fiecare aplicație și confirmăm că toate funcționează și sunt accesibile și în Moldova.

# HERE WeGo

HERE WeGo 2

HERE WeGo, pe lângă faptul că este complet gratuită și fără reclame de publicitate, permite să descărcați toate hărțile de care aveți nevoie, pentru ca să le utilizați apoi offline, fără să consumați traficul internet. Hărțile din această aplicație sunt foarte detailate și se actualizează în permanență.

În plus, dacă aveți o conexiune la internet, HERE WeGo vă oferă informații despre trafic în timp real și le ia în considerare atunci când calculează ruta și timpul estimat al călătoriei.

Ca să instalați aplicația HERE WeGo pe telefoane Android apăsați aici.

# MAPS.ME

MAPS.ME 2

MAPS.ME este o aplicație GPS Android complet gratuită, care folosește hărțile OpenStreetMap și funcționează doar offline. Puteți să descărcați hărțile pentru fiecare țară din lume, traseele pot fi calculate pentru mașină sau pe jos, iar faptul că hărțile sunt open source asigură actualizarea lor foarte frecvent.

Ca să instalați MAPS.ME pe telefon Android apăsați aici.

# Sygic

Sygic 2

Sygic este o aplicație de navigare GPS avansată pentru telefoane Android, care oferă hărți TomTom în modul de vizualizare 3D și o navigare cu indicații vocale pas cu pas. Toate hărțile se pot descărca separat, astfel puteți să utilizați aplicația chiar dacă nu aveți conexiune la internet.

Aplicația GPS Sygic nu este în totalitate gratuită, se poate descărca gratis de pe Magazinul Google Play, dar unele opțiuni sunt contra cost. În orice caz, se poate testa gratis versiunea completă pe o perioadă de șapte zile. Pentru instalare apăsați aici.

# MapFactor

MapFactor2

O altă aplicație GPS fără internet este MapFactor, una dintre cele mai instalate de pe Google Play. Hărțile utilizate sunt cele de la OpenStreetMap, care sunt actualizate foarte frecvent de o comunitate numeroasă de voluntari.

MapFactor include indicații vocale, moduri de vizualizare 2D și 3D, teme pentru zi sau noapte și, în plus, cu acestă aplicație GPS puteți să căutați adrese și locuri chiar dacă nu sunteți conectați la internet.

Ca să instalați MapFactor de pe Google Play apăsați aici.

# OsmAnd

OsmAnd 2

OsmAnd este o altă aplicație de navigație GPS offline, una dintre cele mai precise și mai detaliate din acestă listă, care nu numai că vă permite să consultați hărțile care vă interesează fără să aveți o conexiune la internet, dar vă și ghidează pas cu pas cu ajutorul asistentului vocal, așa cum ați utiliza Google Maps online.

Aplicația GPS OsmAnd este disponibilă gratuit, dar în versiunea gratis sunt prezente unele limitări, de exemplu nu se pot descărca mai mult de 10 hărți. Funcții precum audio, video și notițe se pot activa și în versiunea gratis, dar pentru majoritatea utilizatorilor versiunea gratuită este suficientă fiindcă are toate funcțiile necesare pentru utilizare.

Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați aici.

Autor: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente