Cascada Victoria din Africa aproape a secat din cauza celei mai grave secete din ultimul secol

h

Cascada Victoria, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Africii, aproape a secat ca urmare a celei mai grave secete din ultimul secol, cu care se confruntă această regiune, informează The Guardian.

Ceea ce era, până acum, o impresionantă cădere de apă a râului Zambezi s-a redus la „un firicel de apă”, după cum se poate vedea în mai multe imagini postate inclusiv de turiști pe rețelele de socializare, transmite digi24.ro.

Cascada, cu o înălțime de 100 de metri, a atras, în ultimii zeci de ani, milioane de turiști în această regiune situată la granița dintre Zimbabwe și Zambia.

Acum, seceta severă din regiune, care a alimentat temerile legate de efectele schimbărilor climatice, a provocat scăderea nivelului apelor râului Zambezi la cote „fără precedent”.

„Anii trecuți, în timpul sezonului secetos, apele râului mai scădeau, dar nu la nivelul de acum”, a declarat un vânzător de suveniruri din Livingstone, Zambia. „E prima oară când văd așa ceva. Și ne afectează direct; nu mai vin așa mulți turiști”.

În această regiune, 45 de milioane de oameni suferă în prezent din cauza lipsei apei și a culturilor agricole afectate de secetă.

Zimbabwe și Zambia se confruntă cu o serie de pene și întreruperi de curent, în condițiile în care producția de energie electrică este redusă, ca urmare a scăderii debitului apelor din cauza secetei.

Conform datelor furnizate de autoritățile guvernamentale din Zambezi, debitul apelor se situează la cel mai scăzut nivel din 1995 încoace.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente