(foto) Trei secții din cadrul Spitalului Clinic Municipal au fost inaugurate după reparație capitală. Cum arată acestea

spital4

Trei secții din cadrul Spitalului Clinic Municipal (SCM) „Sfânta Treime”: Secția Terapie, Secția Ginecologie, precum și Departamentul primiri urgente au fost inaugurate după reparație capitală.

Costul lucrărilor de modernizare a unităților medicale este de 7,5 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

spital 1

Holul Unității primiri urgente, prima unitate de profil din Chișinău, dar și din întreaga republică, amenajată de tip închis, cu o capacitate de două-patru unități (ambulanțe), pentru debarcarea pacienților și preluarea acestora pentru investigații ulterioare. Secția nominalizată este amenajată pe trei zone moderne: vizitatori, registratură și triaj. Unitatea este dotată cu săli pentru diverse proceduri și utilaj medical performant. Totodată, a fost reconstruită estacada de acces pentru ambulanțe. Capacitatea anuală a Unității primiri urgente este de circa 50 de mii de pacienți.

spital2

Secțiile de Terapie și Ginecologie dispun de o capacitate de 30 și, respectiv, 25 de paturi staționar, cu saloane moderne și spațioase, dotate cu utilaj medical și mobilier nou.

spital3

spital5

spital6

spital7

spital8

spital9

spital 10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente