Concursul JCOTY (Japan Car of the Year) a ajuns la a 40-a ediţie şi marele premiu a rămas acasă! Maşina Anului 2019-2020 în Ţara Soarelui Răsare a fost aleasă noua generaţie Toyota RAV4.

Juriul format din 60 de jurnaliști locali au ales cea mai bună maşină nouă care a intrat pe piaţă locală în perioada 1 noiembrie 2018-31 octombrie 2019. Lista inițială a candidaților a fost formată din 35 de mașini, doar 13 dintre ele fiind de marcă japoneză. În marea finală au acces în total 10 modele dintre care şase sunt de producţie autohtonă, iar două sunt realizate direct de Toyota, scrie autoblog.md.

Concursul auto Mașina Anului în Japonia se desfășoară din 1980 şi până în prezent, iar Toyota a câștigat de opt ori. Ultima medalie de aur a ridicat-o acum zece ani cu ajutorul modelului Toyota Prius din generația a treia.

Mai nou, a făcut-o cu noul RAV4 care a cucerit juriul prin caracteristicile de la capitolele: confort datorită noii platforme, suspensiei şi motorizărilor disponibile, feeling-ul de conducere, un portbagaj mare și o ofertă largă de sisteme de tracțiune integrală la alegere (cu un ambreiaj tradiţional, ambreiajele individuale sau o transmisie hibridă cu un motor electric pe puntea din spate) şi respectiv un preţ rezonabil în raport cu nivelul de dotări oferite standard.

Rezultatele concursului JCOTY 2019-2020

#1. Marele câştigător Toyota RAV4 – 436 de puncte

#2. Mazda 3 – 328 de puncte

#3. BMW Seria 3 Sedan – 290 de puncte

#4. Toyota Corolla/Corolla Touring Sports – 118 puncte

#5. Jaguar I-PACE – 109 puncte

#6. Jeep Wrangler – 56 de puncte

#7. Honda N-WGN/N-WGN Custom – 54 de puncte

#8. Mercedes-Benz A-Class hatchback/A-Class sedan

#9. Nissan Dayz/Mitsubishi eK – 35 de puncte

#10. Daihatsu Tanto/Tanto Custom – 21 de puncte

De asemenea, organizatorii concursului au oferit distincţii şi în nominalizările aferente. Cea mai bună maşină de import a fost numit noul BMW Seria 3, cea mai inovatoare maşină a anului în Japonia a fost desemnată sedanul modernizat Nissan Skyline cu un complex ProPilot 2.0, SUV-ul Jeep Wranlger a fost considerat cel mai emoțional, iar cea mai bună mașină-cheie (key car) a devenit familia Nissan Dayz/Mitsubishi eK.

Credit foto: autoblog.md.