Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă a ieșit la libertate. Procurorul nu se mai află în arest preventiv

images_cms-image-000023519

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, și nașul său de cununie, Tudor Bodrug, învinuiți de procurorii Anticorupție de îmbogățire ilicită, au fost eliberați, vineri, din arest preventiv. Mandatul, eliberat de instanță pe numele celor doi, pe un termen de 15 zile, a expirat, iar acuzatorii nu au solicitat prelungirea arestului. Tot ieri, Consiliul Superior al Procurorilor l-a demis pe Chitoroagă din sistem.

Victor Furtună, procurorul pe caz, a declarat că în privința celor doi au fost efectuate toate măsurile pe dosar și nu mai este necesară deținerea lor în arest preventiv, scrie anticorupție.md.

Amintim că, Nicolae Chitoroagă a fost reținut, pe 21 noiembrie, pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. În aceeași zi, a fost reținut și Tudor Bodrug. Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete, realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Procurorii au solicitat inițial plasarea celor doi în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, însă instanța a eliberat mandate pentru 15 zile. Oamenii legii au motivat demersul privind plasarea lui Chitoroagă în arest preventiv prin faptul că acesta ar putea să influențeze ancheta.

La 26 iunie 2018, Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de șef al PCCOCS, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani. El a declarat că motivul demisiei ar fi „presiunile enorme asupra instituției” și asupra sa. A doua zi după ce a plecat de la șefia PCCOCS, Chitoroagă a fost transferat în funcția de procuror ordinar în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Ulterior, acesta a plecat în concediu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente