(doc) Lista tuturor organizațiilor care au primit bani datorită legii 2 %. Fundația lui Șor se menține în top

20846330

Anul 2019 a fost cel de-al treilea an în care persoanele fizice plătitoare de impozite din Republica Moldova au avut dreptul de a redirecționa 2 % din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă.

Mecanismul desemnării procentuale este o modalitate indirectă prin care contribuabilii pot susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și a entităților religioase. Statul renunță la 2 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice, obținut în anul precedent și permite acestora să decidă cine va beneficia de această sumă.

Ministerul Justiției a făcut totalizările și transmis Lista beneficiarilor desemnării procentuale către Serviciul Fiscal de Stat, care a publicat Lista beneficiarilor 2 % pentru anul 2020. Cea mai mare sumă a obținut-o Asociația Obștească a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republică, pe locul doi s-a clasat AO Asociația Veteranilor și Pensionarilor Inspectoratului Fiscal Principal de Stat „UNI-M”, iar pe locul trei este Fundaţia „MIRON SHOR”.

Vedeți mai jos întreaga listă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente