Directorul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, reținut anterior în dosarul ambulanțelor, a fost restabilit în funcție

22985913
Foto: Sputnik Moldova

Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească, reținut în dosarul penal ambulanțele Sobol, Boris Golovin a fost restabilit în funcție. Despre restabilirea în funcție a anunțat pe pagina sa de Facebook fosta ministră a Sănătății care a dispus această suspendare. Acesta a fost suspendat din funcție în baza ordonanței Procuraturii Anticorupție din 17 octombrie.

Procuratura Anticorupție a solicitat nu doar suspendarea sa din funcția deținută și interzicerea exercitării atribuțiilor de serviciu, dar chiar interzicerea accesului în sediul CNAMUP până la rămânerea definitivă a hotărârii de instanță în cauza penală.

„Justiția independentă cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză (a fost atacată legalitatea ordinului emis de către mine) și ministra de asemenea în doi timpi și trei mișcări îl restabilește. Cauza penală, decizia CNA și Procuraturii Anticorupție nu interesează pe nimeni. Nu interesează nici motivul de ce a fost prescrisă așa o ordonanță (o sfătui respectuos pe Dna ministră să citească atent motivația acelei ordonanțe)” scrie în postare.

Ala Nemerenco a mai adăugat că urmărirea pe acest caz a fost inițiată încă de fosta conducere a ministerului pe timpul guvernării PD. Boris Golovin a fost reținut pe 15 octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente