Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Vlad Plahotniuc nu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol”

dodon

Vlad Plahotniuc nu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Mai mult, acesta a declarat că Moldova a trimis toate documentele necesare, dar secretariatul general al Interpol nu l-a inclus pe acesta în lista persoanelor anunțate în căutare.

Un alt subiect discutat astăzi la Consiliul Suprem de Securitate a fost și despre furtul miliardului: „Am discutat mai multe aspecte vizavi de acest subiect. Au fost deschise mai multe dosare penale și unele persoane sunt anunțate în căutare internațională. Cererea de a fi inclus în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc a fost trimis la secretariatul general al Interepol. Din informațiile pe care le dețin, acesta încă nu a fost inclus în lista persoanelor anunțate în căutare internațională. Organele de stat din țară se vor autoriza și vor trimite solicitări. Practic, până la această etapă, nu s-a întreprins nicio acțiune de recuperare a banilor din afara țării”, a declarat Igor Dodon.

La fel, în cadrul conferinței, Dodon a vorbit și despre dubla identitate a lui Plahotniuc. „Mi s-a confirmat. Pentru eliberarea unei identități duble este nevoie ca SIS să trimită o solicitare Agenției Servicii Publice. Se eliberează un document și acest document se duce la ASP și eliberează toate documentele necesare. În 2018, conducerea SIS a inițiat eliberarea a două identități pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova Novak Vladislav și pe numele lui Lesnic Nicolai. Aceste pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși din Moldova”, a mai adăugat Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente