Igor Dodon despre cazul interceptărilor: „Fiecare cetățean are dreptul să cunoască dacă a fost sau nu interceptat”

fg1-640×360-640×360

Fiecare persoană se poate adresa la Procuratura Generală și solicita informații dacă a fost interceptată sau nu. Declarația îi aparține lui Igor Dodon și se referă la cazul interceptărilor, apărut în presă acum câteva săptămâni.

„Au fost foarte multe discuții despre interceptările efectuate de guvernarea PD. Sunt câteva organe care pot să inițieze interceptări. Marea majoritate a interceptărilor din 2018 au fost efectuate de MAI. Întrebarea care azi am pus-o către toate organele a fost cine și în bază la ce au fost date ordine să fie interceptate aceste persoane. În anul 2018 au fost efectuate peste 10 mii de interceptări. Eu am solicitat să mi se dea toate datele referitor la aceste interceptări și de ce au fost inițiate. Fiecare cetățean are voie să solicite informația dacă a fost sau nu interceptat. Conform procedurii, persoanele care au fost interceptate trebuie să fie anunțate la sfârșitul acestei proceduri. Pe viitor, odată în trei luni, noi, în cadrul ședinței, vom analiza toate interceptările și în bază la ce a fost efectuate”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, anterior președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a ieșit într-o conferință de presă în care a anunțat că sute de persoane au fost interceptate și urmărite de fosta guvernare PD. Este vorba despre interceptări de telefoane, monitorizări 24/24, fotografii, adunarea datelor compromițătoare și intimidarea persoanelor respective.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente