Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Națională „Mirzo Ulugbek” din Republica Uzbekistan

77422161_2584314075133203_3242266658517024768_o
Foto: usarb.md

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) și Universitatea Națională „Mirzo Ulugbek” (UNMU) din Republica Uzbekistan au semnat un contract de colaborare în domeniile resurselor intelectuale, materiale şi de producţie care va permite unirea eforturilor în activitatea comună de cercetare, inovare şi educaţie. Documentul a fost semnat pe 29 noiembrie de rectora USARB, Natalia Gașițoi, și rectora UNMU, Avazjon Marahimov.

Părțile semnatare au discutat despre beneficiile colaborării interuniversitare, despre specificul universităților care le reprezintă, bunele practici deținute și posibilitățile de transfer de cunoștințe, tehnologii și experiențe.

usarb.md

Profesora Lazizakhon Akramovna Gafurova a participat și la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Rezerve în promovarea agriculturii durabile”, găzduită de USARB în perioada 29-30 noiembrie. Conferinţa a fost organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” şi alte instituţii partenere din diferite ţări ale lumii cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, programului I.F.A.D.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente