Sancțiuni mai mari pentru construcții ilegale. Ce modificări ale legislației în domeniul construcțiilor propune primăria

2a9c413b35405c515a51aa749436b85f-620×349

Primăria municipiului Chișinău în comun cu guvernul lucrează la definitivarea proiectului de modificare a legislației în domeniul construcțiilor. În urma modificărilor care ar putea fi introduse, Administrația publică locală ar putea prelua controlul eliberării autorizațiilor de construcție.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că primăria împreună cu guvernul s-au întrunit în mai multe ședințe, ultima fiind organizată ieri, pentru a îmbunătăți legislația în acest sector.

Potrivit documentului, în cazul în care va fi adoptat, vor fi acordate împuterniciri suplimentare Administrației publice locale pentru controlul eliberării actelor permisive de construcții. La fel, vor fi majorate sancțiunile pentru cei care vor construi ilegal.

O altă propunere este majorarea termenului de examinare a cererilor de acordare a actelor permisive de construcție, de la 10 zile în prezent, până la 30 de zile, pentru a avea posibilitatea să fie verificat atent tot pachetul de documente, această modificare fiind introdusă pe o perioadă de un an.

Astăzi proiectul urmează să fie examinat la guvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente