(foto) „Ce ți-ai spune ție, celui/celei de 16 ani?” Cum s-a petrecut conferința motivațională Motivat.or din acest an

2019 Motivator

Fondul pentru Tineri Orhei în parteneriat cu Centrul de Tineret Orhei, cu suportul Serviciului Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Orhei, au organizat cea de-a treia ediție a Conferinței motivaționale Motivat.or cu genericul: ,,Ce ți-ai spune ție, celui/celei de 16 ani?”.

Speakerii, care au livrat în cel mai simplu și autentic mod „poveștile” lor de la 16 ani, au fost diferiți ca vârstă și domeniul în care activează, creând astfel oportunitatea de a găsi similitudini relevante. Printre aceștia se numără: Ruxanda Tabuncic, Doru Curoșu, Emilian Crețu, Angelei Gladei, Aureliei Salicov, Vasile Botanaru.

Motvator 2019 (108)

„Sunt mândră că am avut în sfârșit ocazia să particip la acest eveniment ce mi-a încărcat bateriile cu motivație pentru un an înainte. Mulțumesc tinerilor organizatori care ne-au creat oportunitatea de a cunoaște persoane minunate și istorii de viață inedite”, a menționat Alina Varzari, beneficiară.

La eveniment, ne-a onorat cu prezența și președintele Consiliului Raional al Tinerilor Orhei, Andrei Frățescu: „Motivat.or, un eveniment foarte important pentru tinerii din Orhei – cel mai motivațional eveniment al anului. Cei șase speakeri au fost selectați bine și de la toți am avut ce învăța, organizarea și originalitatea a dat evenimentului farmecul motivaţional”.

 

Vasile Botnaru s-a bucurat de faptul că în sală erau tineri care nu au fost „aduși”, dar au venit singuri, pentru că și-au dorit asta. Unul din sfaturile pentru Vasilică cel de 16 ani a fost să exploreze și să învețe lucrurile temeinic, în profunzime. Se pare că această abordare devine una foarte importantă în timpul în care tinerii ar trebui să acumuleze nu doar calificări profesionale, ci și un set de competențe universal aplicabile.

Motvator 2019 (201)

„Motivat.or pentru mine a însemnat culoare, acest eveniment mi-a colorat viața . A fost plăcut să-mi revăd oamenii mei, oameni de la care învăț să fiu puternică ,oameni care sunt pur și simplu fenomenali. Acest eveniment m-a marcat prin faptul că este important să fiu motivată, puternică și mereu pregătită de obstacolele vieții”, Mihaela Cebotari, beneficiară.

„Am venit la Motivat.or ca să o revăd pe Ruxandra și pe Doru, am venit să le reascult poveștile lor frumoase. Încântată că și în acest an Motivat.or a fost la cel mai înalt nivel. Bravo echipei Fondul pentru Tineri Orhei pentru această activitate frumoasă și pentru speakerii aleși cu sufletul, ei într-adevăr au fost inspiratori”, Adriana Negru, beneficiară.

„Am fost pentru prima dată la Motivat.or, dar sunt sigură că, dacă s-ar mai organiza, aș fi prezentă. Speakerii au transmis multă energie pozitivă și inspirație. Mulțumesc”, Adelina Pasacru, beneficiară.

„A fost o frumoasă provocare pentru mine. Am sumarizat în 20 de minute alocate cele mai deosebite momente din viața mea, structurat. Discursul era nepregătit, m-am orientat după cei aflați în sală. Cred că acești tineri sunt norocoși. De ce norocoși? Pentru că au acces la o rețea de oameni care sunt deschiși să le ofere exemple trăite de ei, spre o dezvoltare a lor mai bună. Fiecare cu «rețeta» lui de viață, însă cred că acești tineri odată adunați împreună au curiozitate și drag de oameni. Ce le doresc? Să deslușească în oameni calitățile, să ierte repede, să nu rețină ce nu e de reținut și să creadă într-un Înger al lor, fiecare îl avem”, a menționat Angela Gladei, fondatoare Business Development Capital și președintele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova.

„Pentru mine personal, acest Motivat.or a fost aidoma unei reuniuni de familie – o reuniune cu oameni frumoși, dar în primul rând o reuniune cu mine însumi. M-am bucurat de o atmosferă caldă în care am reîntâlnit oameni dragi și am cunoscut alții noi, în urma căreia sunt mai aproape de înțelegerea vârstei pe care o trăiesc. Am cules din viața speakerilor povești de care mă voi agăța în momente dificile din viață și de care îmi voi aminti cu mare drag în cele de bucurie a unui succes personal pe care sunt motivată să-l ating. Acest Motivat.or a fost despre noi, despre adolescență, despre viață și importanța fiecărei experiențe pe care o trăim”, Maria-Elena Livițchi, membra Fondului pentru Tineri Orhei.

„Mi-a plăcut enorm să fac parte din echipa organizatorică a unui asemenea eveniment care, bineînțeles, a avut un impact pozitiv asupra tuturor celor prezenți. Ba chiar sunt mândră că a ieșit atât de bine! Am rămas și eu cu o doză de motivație”, Ecaterina Spatari, membra Fondului pentru Tineri Orhei.

Emilian Crețu s-a bucurat că mesajul lui a fost ascultat cu sufletul la gură, tinerii din sală erau ochi și urechi, deoarece le-a vorbit despre subiecte de mare interes pentru ei: alegerea profesiei, acceptarea unicității sale, încrederea în sine și curajul de a-ți trăi visul. De asemenea, consideră relevant să se organizeze în continuare așa evenimente și nu doar la Orhei.

Menționăm că acest eveniment a fost inițiat în anul 2017 de către Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, iar numele de Motivat.or i-a fost oferit de Svetlana Matvievici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente