Decoraţiuni de Crăciun cu imagini din Auschwitz au fost scoase la vânzare pe Amazon

imagine

Muzeul Auschwitz-Birkenau a criticat gigantul american al comerţului online Amazon pentru vânzarea unor decoraţiuni de Crăciun pe care sunt reprezentate imagini ale lagărului de concentrare nazist.

„Vânzarea de decoraţiuni de Crăciun cu imagini ale Auschwitz-ului nu pare potrivită”, a scris muzeul pe contul său de Twitter, informează AGERPRES.

Muzeul a solicitat Amazon să le elimine din catalogul produselor sale.

„Auschwitz pe un desfăcător de sticle, este destul de deranjant şi lipsit de respect”, a adăugat, tot pe Twitter, muzeul.

Muzeul a postat ulterior un alt mesaj, conform căruia se pare că Amazon a eliminat deja produsele criticate, apoi un al treilea spunând că a descoperit altele. A menţionat, printre altele, mouse pad-uri şi o decoraţiune de Crăciun din ceramică în care apare un vagon pe calea ferată folosit pentru transportul evreilor spre camerele de gaz.

Germania nazistă a creat acest lagăr al morţii după ce a ocupat Polonia la începutul celui de Al Doilea Război Mondial.

Auschwitz-ul, unde peste un milion de evrei din toată Europa şi o sută de mii de ne-evrei au fost ucişi, a devenit un simbol al Holocaustului. Potrivit estimărilor, aproximativ 232 de mii de copii s-au aflat printre victime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente