După mai multe critici din partea utilizatorilor din diferite regiuni ale lumii, Apple promite că nu va mai modifica graniţele pe Maps decât după analize mult mai detaliate. Reprezentanţii Apple spun însă că nu sunt obligatoriu de acord cu această decizie, însă tot cea au făcut este să se conformeze legilor locale din Rusia, întrucât nu a fost posibilă o altă soluţie de compromis.

Conform BBC, reprezentanţii Apple au dat câteva informaţii noi despre această situaţie. Se pare că Apple va încerca să analizeze mai intens astfel de situaţii în viitor. Când vine vorba despre graniţe contestate, companiile private nu pot lua decizii de bunăvoie. Acum că, în Rusia, Crimeea apare ca teritoriu rusesc pe Apple Maps, decizia nu va fi întoarsă, însă în continuare, când serviciul este accesat din alte ţări, va apărea drept un teritoriu ucrainean, scrie go4it.ro.

Apple a încercat să negocieze cu autorităţile din Rusia, dorind iniţial să lase Crimeea drept un teritoriu neutru, fără o asociere cu Rusia sau Ucraina. Acest lucru nu a fost posibil din cauza legislaţiei din Rusia.

„Studiem legea internaţională, cât şi alte legi din SUA şi din celelalte ţări în care activăm înainte să luăm decizii pentru marcarea teritoriilor pe hărţile noastre şi facem schimbări în funcţie de cerinţele legii”, a fost declaraţia reprezentanţilor Apple.

Amintim că, Apple a cedat presiunilor Rusiei, iar acum Apple Maps și Apple Weather arată peninsula Crimeea drept parte din federație. Acest lucru este valabil însă numai în Rusia, precizează BBC, iar când cele două aplicații sunt accesate din afara Rusiei, atunci peninsula nu „aparține” niciunei țări.