Ești student/-ă sau absolvent/-ă? Înscrie-te la Școala de Iarnă 2020 „Democrația aplicată”

kk

Ești student/-ă sau proaspăt/-ă absolvent/-ă al/a unei dintre următoarele facultăți: drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie? Ești interesat/-ă în promovarea democrației în Republica Moldova? Te poți înscrie la Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată”.

Ce vei învăța la Școala de iarnă?

# Care sunt instrumentele de combatere a corupției și de protecție a drepturilor omului?

# Cum te poți proteja de propagandă și știri false?

# Ce înseamnă activism civic?

De asemenea, vei avea parte de simulări de situații și exerciții interactive, iar la finalul școlii vei primi și un certificat de participare.

Cei mai activi participanți vor fi premiați. Completează formularul de participare disponibil AICI până la 16 decembrie 2019.

Ce este Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată”?

Este un eveniment organizat în cea de-a a patra ediție de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM)  în parteneriat cu Expert-Forum din România. Are ca scop să sporească gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul său spre democrație și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

Unde și când va avea loc ?

Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată” va dura patru zile și se va desfășura în perioada 30 ianuarie-2 februarie 2020, în afara Chișinăului. Locația și agenda atelierului vor fi comunicate ulterior participanților care vor fi selectați.

Participarea costă?

Participarea la școala de iarnă este gratuită! În plus, CRJM va acoperi cheltuielile de transportare, cazare și alimentare ale participanților.

Care sunt condițiile de participare?

# Să fii student/-ă al/a anului III-IV, masterand/-ă sau proaspăt/-ă absolvent/-ă al/a facultății de drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie.

# Să cunoști limba română.

# Să fii disponibil/-ă să participi la școala de iarnă în afara municipiului Chișinău pe întreaga durată a acesteia (patru zile).

# Sunt eligibile și persoanele care au participat anterior în cadrul școlii de iarnă/vară „Democrația Aplicată”. Însă prioritate au cei care nu au participat anterior.

Selecția participanților se va desfășura în două etape:

Etapa I

Preselecția candidaților în baza analizei formularelor și CV-urilor (în format PDF) depuse până la 16 decembrie 2019 (formularul este disponibil aici);

Etapa II

Un scurt interviu telefonic cu candidații preselectați (ora și ziua desfășurării interviului vor fi comunicate candidaților prin e-mail).

Doar persoanele preselectate vor fi contactate pentru interviu!

Pentru întrebări poți contacta organizatorii la următoarea adresă electronică: [email protected].

Experiența participanților/-telor din edițiile anterioare ale Școlii „Democrația aplicată” poate fi vizualizată aici: Școala de Vară 2019Școala de iarnă 2019Școala de vară 2017.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Suport instituțional pentru dezvoltarea organizației” implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova și finanțat de Suedia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente