(doc) Moldova, oficial ai procuror general! Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a lui Alexandru Stoianoglo

dodon stoianoglo

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul de numire în funcție a procurorului general Alexandru Stoianoglo, câștigător al concursului organizat de Consiliului Superior al Procurorilor. Despre semnarea decretului a anunțat președintele pe pagina sa de Facebook.

„Numirea procurorului general este un moment mult așteptat de către societate, în vederea depășirii impasului atestat în raport cu instituția procuraturii. Reiterez că, Republica Moldova, în perioada actuală, nu își poate permite luxul menținerii unei instituții cheie în regim semifuncțional”, scrie în postare.

79522632_3833359780023332_6158091166605639680_o

Dodon mai scrie că procurorul general poartă obligația devotamentului față de patrie, responsabilității, integrității și a calităților morale, iar asta presupune că urmează să abordeze cu deosebit tact așteptările societății, în special privind dosarele de rezonanță referitoare la devalizarea sistemului bancar, fenomenul laundromat-ului și altor infracțiuni economice care au tulburat sistemul financiar-bancar național.

Amintim că, ieri, Consiliul Superior al Procurorilor a organizat etapa interviurilor cu cei patru finaliști desemnați de comisia organizată de către precedenta ministră a justiției, Olesea Stamate. În urma acestei probe, candidatura lui Stoianoglo a fost propus de către CSP președintelui.

Vezi mai jos CV-ul acestuia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente