(foto) Cine sunt elevele care au câștigat locurile de frunte la Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

3

Pe 23 noiembrie, a avut loc jurizarea lucrărilor pentru etapa finală și festivitatea de premiere a laureaților Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a III-a. În etapa finală au acces șase participanți, aceștia au prezentat un discurs interactiv în domeniul proprietății intelectuale.

Nicoleta Lisevici, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova, s-a plasat pe locul I. În etapa finală, Nicoleta a impresionat juriul cu o prezentare cu genericul „Pirateria și plagiatul omoară creativitatea”.

Pe locul II s-a situat Camelia Irodoi, elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic „B.P. Hasdeu” din satul Cotova, raionul Drochia, care a prezentat comunicarea cu genericul „Impactul designului industrial asupra comportamentului consumatorului”.

Locul III a fost ocupat de Ioana Cervac, elevă în clasa a XII-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Donduşeni. Ea a prezentat în fața juriului lucrarea cu genericul „Importanța mărcilor comerciale în viața de zi cu zi”.

1
AGEPI.md

Toți participanții etapei finale a Concursului au primit premii bănești, diplome de participare și materiale promoționale.

În final, Directorul general interimar al AGEPI, Andrei Popa, a adresat tuturor participanților la concurs un cuvânt de mulțumire pentru implicare, apreciind lucrările prezentate ca fiind creative și interesante. „Prin intermediul acestui concurs ne-am propus să promovăm sistemul de proprietate intelectuală, să sensibilizăm tinerii asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, să dezvoltăm aptitudini și spirit competitiv, să formăm un mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi să favorizăm schimbul de opinii şi experienţă”, a subliniat Andrei Popa.

2
AGEPI.md

Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri s-a desfășurat în perioada mai-septembrie 2019 în trei etape. În cadrul primei etape a concursului, au fost admiși toți cei 17 participanți, care s-au înregistrat online. În cadrul etapei a II-a, participanții au răspuns la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, puse de organizatori. La etapa a III-a au fost admiși șase participanți, care au pregătit și prezentat câte o comunicare în domeniul proprietății intelectuale.

3
AGEPI.md

 

Evenimentul a fost organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). La eveniment au fost prezenți participanții la concurs, conducerea și specialiști din cadrul AGEPI, precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și OSIM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente