Ești student sau proaspăt absolvent interesat de promovarea democrației? Înscrie-te la Școala de Iarnă „Democrația Aplicată” 2020

votingrights_0
Foto: commondreams.org

CRJM a dat start înscrierii la școala de iarnă „Democrația aplicată” care se va desfășura în afara municipiul Chișinău în perioada 30 ianuarie-2 februarie 2020 și este destinată studenților/-telor și proaspeților/-telor absolvenți/-te ai facultăților de drept, jurnalism, psihologie, relații internaționale, științe politice și administrative sau din alte domenii conexe, care sunt interesați/-te în promovarea democrației în Republica Moldova.

Vino la Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată” pentru a afla:

# care sunt principiile democrației și ale statului de drept;

# care sunt instrumentele de combatere a corupției și de protecție a drepturilor omului;

# cum te poți proteja de propagandă și știri false;

# ce înseamnă activism civic.

Vei avea parte de simulări de situații și exerciții interactive, iar la finalul școlii vei primi și un certificat de participare. Cei mai activi participanți vor fi premiați.

Ce este Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată”?

Este un eveniment organizat în cea de-a a patra ediție de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) în parteneriat cu Expert-Forum din România. Are ca scop să sporească gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul său spre democrație și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

 

Condițiile de participare:

# să fii student/-ă al/a anului III-IV, masterand/-ă sau proaspăt/-ă absolvent/-ă al/a facultății de drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie;

# să cunoști limba română;

# să fii disponibil/-ă să participi la școala de iarnă în afara municipiului Chișinău pe întreaga durată a acesteia (patru zile);

# sunt eligibile și persoanele care au participat anterior în cadrul școlii de iarnă/vară „Democrația Aplicată”, însă prioritate au cei care nu au participat anterior.

Selecția participanților se va desfășura în două etape:

# Etapa I

Preselecția candidaților în baza analizei formularelor și CV-urilor (în format PDF) depuse până la 16 decembrie 2019 (formularul este disponibil aici);

# Etapa II

Un scurt interviu telefonic cu candidații preselectați (ora și ziua desfășurării interviului vor fi comunicate candidaților prin e-mail).

Termenul limită de înscriere este 16 decembrie 2019, formularul de participare este disponibil aici.

Participarea la Școala de iarnă este gratuită. Cheltuielile de transportare, cazare și alimentare vor fi acoperite de CRJM. Locul desfășurării urmează a fi comunicat ulterior persoanelor selectate.

 

Mai multe detalii sunt indicate aici.

Dacă aveți întrebări, puteți să o contactați pe Ecaterina Popșoi la adresa de e-mail [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente