Consiliul Național al Elevilor te provoacă să fii sincer și să spui cum se desfășoară lecțiile opționale în școala ta

46325171-m
Foto: Ziarul Financiar

În luna octombrie, membrii Consiliul Național al Elevilor (CNE), preocupați de problemele cu care se confruntă elevii, au realizat un chestionar anonim, la care au fost încurajați cât mai mulți elevi să răspundă pentru ca să se facă cunoscută situația lor la școală. Ulterior, pe baza acestui chestionar a fost realizat și trimis un demers la Ministerul Educației, pentru soluționarea problemelor identificate.

În conformitate cu răspunsurile chestionarelor, mulți elevi s-au arătat deranjați de modul în care se petrec lecțiile opționale în școli, de lipsa cabinetelor dotate cu utilaje pentru experimente și de absența blocurilor sanitare care ar respecta standardele moderne.

Membrii CNE doresc să studieze mai amănunțit unele probleme, în acest sens ei au realizat un nou chestionar despre modul în care se desfășoară lecțiile opționale în școli.

Conform planului cadru, fiecare elev din învățământul general trebuie să studieze o oră opțională. În luna mai a fiecărui an, administrația școlii propune o listă de discipline din care elevii aleg și scriu cerere de studiere pentru anul următor. Dar tu ce zici, la tine se respectă acest drept? Fă-ți vocea auzită și completează acest chestionar.

Autoare: Nicoleta Lisevici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente