(foto) Cu pași tarantela, cafea aromată și mozzarella delicioasă, bucătăria italiană a ajuns la Chișinău

colaj it

În perioada 18-24 noiembrie 2019, circa 300 de misiuni diplomatice consulare din întreaga lume împreună cu institute italiene de cultură au celebrat cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene printr-un șir de evenimente ale căror scop principal este de a promova tradiția bucatelor și a vinului de înaltă calitate.

Atmosfera italiană a dominat și la Chișinău. Săptămâna deliciilor s-a sfârșit sâmbăta, 23 noiembrie, la Shopping MallDova cu un frumos eveniment organizat de Ambasada Italiei, în care cele mai aromate brânzeturi și bruschete au decorat standurile, aducându-ne mai aproape de lumea fabuloasă a culturii gastronomice italiene.

Image from iOS (9) smbf

Pe ritmurile muzicii clasice s-a desfășurat master class-ul de preparare a mozzarellei de către bucătarul Alexandru Comerzan, urmată de istoria uleiului de măsline și cel extra virgin, modalitatea de servire și o gamă largă de curiozități organizate în formatul unui concurs, la care participanții s-au bucurat de premii savuroase.

Toți doritorii au avut ocazia să urmărească procesul de pregătire a bucatelor tradiționale italiene, printre care Pizza Margherita, creată în 1889 de Raffaele Esposito special pentru regina Margherita, consoarta regelui Umberto al Italiei.

Image from iOS (3)

Espresso a avut parte de o atenție deosebită din partea iubitorilor de cofeină, urmată de incursiunea în istoria cafelei clasice napolitane. Italienii au o regulă specială, pe care au respectat-o toți participanți, și anume faptul că aceștia se bucură de cafea cu lapte doar dimineața, niciodată după-amiază și mai ales niciodată după o masă, laptele fiind considerat prea greu pentru a fi consumat după prânz sau cină.

fgt

Punctul culminant al evenimentului a fost, desigur, concursul MasterChef cu copii. Daniel, Evelina și Roman au fost curajoșii ce au preparat, pentru prima dată la o mega bătălie culinară, trei tipuri de pizza. Juriul l-a desemnat pe Roman MasterChef 2019 la categoria copii. Cu abilități deosebite în ale gătitului, totuși cei trei ambițioși au scopuri bine puse la punct: Roman spune că va deveni cel mai vestit lemnar din Moldova, Evelina își dorește să devină profesoară de gimnastică, iar Daniel – IT-ist.

Image from iOS (2)

Seara s-a încheiat în pașii dansului popular italian – tarantela.

Text, foto: Beatricia Petrașcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente