A fost desemnată „Capitala Tineretului 2020”. În acest an câștigătoare este localitatea Sipoteni din raionul Călărași

IMG_4781
Foto: prime.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat localitatea câștigătoare a concursului „Capitala Tineretului 2020”. Astfel, anul următor acest statut va fi deținut de către satul Sipoteni din raionul Călărași.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret. Conform ministerului, satul Sipoteni este localitatea care are o vastă experiență în implementarea proiectelor la nivel local, inclusiv în parteneriat cu organizațiile de tineret.

În anii trecuți, statutul de „Capitala Tineretului” a fost deținut de: orașul Ialoveni (2016), satul Varnița (2017), municipiul Cahul (2018), satul Costești (2019).

„Capitala Tineretului 2019” este un program care îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate. Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente