Mai mulți locuitori de la Sculeni și Poșta Veche au rămas fără lumină, după ce o persoană beată a urcat pe un pilon de tensiune înaltă

energie electrica

Mai mulți locuitori din cartierele Sculeni și Poșta Veche au rămas fără lumină, după ce o persoană în stare de ebrietate a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV. Despre aceasta a anunțat Gas Natural Fenosa Moldova.

Reprezentanții instituției au menționat că la momentul de față are loc o intervenție neautorizată în rețelele electrice, mai exact o operațiune complexă de salvare a persoanei implicate.

„În jurul orei 12.00, în raza municipiului Chișinău, pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV, a fost depistată o persoană în stare de ebrietate, care a urcat cu intenții neclare, supunându-se unui real pericol de elecrocutare. Pentru evitarea riscurilor în acest sens, de asemenea pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată. La fața locului sunt prezente echipe operative ale Red Union Fenosa, salvatori și polițiști care desfășoară în comun operațiunea de salvare”, se arată în comunicat.

Din cauza deconectării liniei electrice respective au rămas temporar fără tensiune consumatori din cartierele Sculeni și Poșta Veche, care vor fi realimentați cu energie imediat după finalizarea intervenției salvatorilor.

În oraș s-a format o linie de troleibuze care nu pot circula din cauza lipsei de energie electrică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente