Astăzi, 22 noiembrie, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au acționat conform atribuțiilor de serviciu pe direcția satelor Clocușna și Gvozdovțî pentru neutralizarea acțiunilor ilicite în zona de responsabilitate. Măsurile vin în urma incidentului consemnat de către grănicerii ucraineni, fiind aplicată arma de foc și răniți patru cetățeni ucraineni.

Noaptea trecută, în jurul orei 0.30, grupul de intervenție a sectorului Poliției de Frontieră Ocnița a întreprins acțiuni speciale privind contracararea transportului ilicit al produselor de tutungerie peste frontiera moldo-ucraineană.

Conform cazului semnalat pe teritoriul Ucrainei de către patrula Serviciului Grăniceresc de Stat, precum că în zona de frontieră au fost observate trei persoane străine, care aveau asupra lor câte o cutie voluminoasă cu pachete cu țigări. La solicitarea de a se supune somațiilor a intervenit și al patrulea individ în apărarea celor trei. Bărbații, originari din Ucraina, au prezentat un comportament agresiv punând în pericol viața grănicerilor ucraineni. Astfel, reprezentanții instituției de frontieră au efectuat inițial împușcături de avertizare, însă fără rezultat. Ca urmare, persoanele au fost rănite, iar ulterior s-a constatat că sunt internați la spitalul teritorial din Ucraina.

În prezent, polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei întreprind măsuri de investigație, inclusiv și percheziții în diverse locații pe teritoriul ambelor țări. Totodată, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, se deplasează în Direcția regională Nord unde se va întâlni cu omologul său din Ucraina, Serghei Deineko, pentru gestionarea comună a operațiunii de frontieră.