Nata Albot: „Pe mine nu mă miră faptul că 12 mii de oameni incomozi lui Plaha au fost interceptați”

maxresdefault

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a ieșit într-o conferință de presă în care a anunțat că sute de persoane au fost interceptate și urmărite de fosta guvernare PD. Printre lista persoanelor urmărite se regăsește și Nata Albot. Aceasta a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, menționând că nu este surprinsă de faptul că a fost urmărită.

„Toată lumea știa despre strategia de subjugare a oamenilor de către Vlad Plahotniuc. Ea se baza pe principiul: orice om are schelete în dulap. Și dacă vrei să-i tai din curaj, să-i închizi gura sau să-l faci să-ți îndeplinească ordinele, șantajează-l.
Nu cred că cineva din cei care s-au regăsit în lista interceptaților a fost prea naiv să creadă că poate trăi liber, vorbi liber în țara lui Plaha, fără ca să nimerească în vizorul lui. Mergi la proteste, scrii pe Facebook, faci emisiuni, nu te supui – așteaptă-te la probleme. Unii le-au avut mai mari, alții mai mici, alții poate urmau să le aibă. Pe mine nu mă miră faptul că 12 mii de oameni incomozi lui Plaha au fost interceptați. Pe mine mă doare că-s doar 12 mii pentru care s-au găsit urechi suficiente ca să-i asculte. Și aceste urechi erau plătite de fiecare din noi. Cum era să intercepteze Plaha niște sute de mii de incomozi, iată întrebarea care ar trebui să ne preocupe? Cum să fim nu mii, ci sute de mii? În rest, sper că nu și-au notat rețeta de harbuz marinat pe care mămica mi-a dictat-o la telefon, pentru că asta chiar e o taină de stat și este inadmisibil să o afle lumea”, a scris Nata Albot pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, Moțpan a vorbit astăzi despre o listă de persoane care au fost urmărite de fosta guvernare PD. Este vorba interceptări de telefoane, monitorizări 24/24, fotografii, adunarea datelor compromițătoare și intimidarea persoanelor respective. În documentele obținute de Moțpan se arată că indicația completării acestora s-a făcut de către Gheorghe Cavcaliuc.

Conform lui Moțpan, în listă sunt incluse sute de persoane, printre care se numără și membri ai PPDA, și activiști civici, și profesori, și jurnaliști.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente