„În loc să caute criminali, aveau alte griji.” Reacțiile persoanelor și instituțiilor care ar fi fost interceptate de fosta guvernare PD

sdfghjkl

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a ieșit într-o conferință de presă în care a anunțat că sute de persoane au fost interceptate și urmărite de fosta guvernare PD. Odată ce o parte din acea listă a fost făcută publică, persoanele și instituțiile care s-au regăsit în ea au venit cu reacții.

Reacția Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociației Presei Independente, Asociației Presei Electronice, Centrului de Investigații Jurnalistice, Comitetului pentru Libertatea Presei , Asociației Telejurnaliștilor Independenți, RISE Moldova.

„Organizațiile neguvernamentale de media solicită Ministerului Afacerilor Interne, în contextul declarațiilor făcute de președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, despre interceptările mai multor experți, jurnaliști și activiști din diferite domenii, să confirme sau să infirme informațiile privind acțiunile de filare ale reprezentanților mass-media. Solicităm Procuraturii Generale, care a anunțat că s-a autosesizat în urma acestor declarații, să desfășoare o anchetă obiectivă și să acționeze în spiritul transparenței.”

Reacția Nataliei Morari: 

Reacția Angelei Gonța:

Reacția Marianei Rață:

Reacția lui Ion Terguță:

Reacția lui Tudor Darie:

Reacția lui Ion Preașca:

Reacția lui Dumitru Alaiba:

Reacția lui Vitalie Sprinceană:

Reacția lui Andrei Cibotari:

Reacția Natei Albot:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente