Marijuana ar putea fi legalizată în SUA. Legea a fost aprobată de Comitetul Judiciar din Congresul American

960×0
Foto: forbes.com

Comitetul Judiciar din Congresul American a votat aprobarea legii Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement (MORE) sau HR 3884, care ar putea pune capăt interdicției canabisului în Statele Unite. Prin urmare, în Statele Unite, la nivel federal, marijuana ar putea fi eliminată din Legea substanțelor controlate.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, potențiala extindere a anumitor comandamente federale ale canabisului – cheltuielile fiind acoperite de o acciză mică impusă industriei legale a canabisului, precum și crearea unui birou de justiție a canabisului. În sfârșit, dacă s-ar aproba integral, legea ar permite Administrației pentru Întreprinderile Mici să emită împrumuturi și subvenții pentru întreprinderile legate de marijuana și să ofere undă verde medicilor să prescrie canabisul medical pacienților, în termenii legali, scrie forbes.com.

Proiectul de lege, introdus de președintele Comitetului Judiciar, Jerrold Nadler (D-NY), a fost adoptat cu sprijinul a 24 de voturi la 10. E pentru prima dată în istorie când americanii asistă la votarea unui proiect de lege în privința legalizării inițiată de comisia congresului.

Maria McFarland Sánchez-Moreno, directoare executivă a Drug Policy Alliance, a explicat că, odată cu aprobarea legii MORE, miercuri, Statele Unite ale Americii „se apropie cu un pas de a pune capăt daunelor devastatoare ale interdicției de marijuana”.

Proiectul de lege contează în prezent pe sprijinul a mai mult de 50 de sponsori.

Organizația Națională pentru Reforma Legilor Marijuana (NORML) a sărbătorit și ea demersul. „Când NORML a fost fondată în 1970, doar 12 % din public au susținut legalizarea. Acum, legea este susținută de majoritate, de republicani, democrați și alegători independenți”.

Dar mai sunt multe de făcut, au adăugat ei. Nadler a spus că este optimist cu privire la perspective, dar, în timpul înregistrării, unii membri republicani ai comisiei au spus că sunt îngrijorați că proiectul de lege este prea îndepărtat și că va avea nevoie de schimbări substanțiale pentru a avea șansa adoptării în Senat.

„Votul de astăzi marchează un punct de cotitură pentru politica federală a canabisului și este cu adevărat un semn că zilele de interdicție sunt numerotate”, a concluzionat Aaron Smith, directorul executiv al Asociației Naționale a Industriei Canabisului (NCIA). „Mulțumită eforturilor sârguincioase ale avocaților și parlamentarilor din întregul spectru politic, am văzut mai multe progrese în acest Congres decât până acum. Susținerea publică supermajoritară pentru legalizare, recunoașterea crescândă a impactului devastator al interdicției asupra comunităților marginalizate și persoanelor de culoare contribuie la crearea impulsului pentru o schimbare.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente