Vrei să treci examenul TOEFL cu brio? Lista școlilor din oraș și sfaturi utile de pregătire individuală

cover
Foto: www.calcc.edu/toefl_ibt.html

În curând începe sezonul înregistrărilor pentru anul de studii 2020/2021 la universitățile de peste hotare. Este bine cunoscut că una dintre cerințele pentru a fi admis este prezentarea unui certificat de competență în limba engleză ca TOEFL, IELTS sau Cambridge.

Deoarece examenele sunt proiectate pentru a testa un nivel avansat de limba engleză, acestea necesită o analiză mai aprofundată înainte de ziua propriu-zisă de testare pentru a înțelege structura și cerințele. Dacă te numeri printre cei care au ales testul TOEFL, îți recomandăm în continuare două modalități de pregătire, pe care tinerii obișnuiesc să le includă în agenda lor când se decid să scrie testul TOEFL.

# Înscrie-te la un curs oferit de o școală de limbă engleză

Dacă dorești să fii îndrumat de un profesionist în cadrul pregătirii tale pentru test, cea mai bună idee este să urmezi un curs la o școală de limbi străine. În cadrul cursurilor vei beneficia de un plan bine stabilit de învățare, materiale pentru exersare și cel mai important îndrumarea unui profesor calificat.

Am întrebat mai mulți tineri, care au susținut testul TOEFL cu brio, ce școli recomandă ei și iată ce au spus:

#1. International Language Training Center (ILTC)

Tel.: +373 79 882988, +373 22 292988
Site web: http://www.iltc.md/
E-mail: [email protected]
Adresă: str. Petru Rareș 43;

#2. Lingua Franca

Tel.: +373 60090007, +373 69212826
Site web: https://www.linguafranca.md/
E-mail: [email protected]
Adresă: str. A. Pușkin 26, etajul 3, oficiul 1;

#3. American Language Center

Tel.: +373 (22) 22 58 60
Site web: https://alc.md/
E-mail: [email protected]
Adresa: str. Mihail Kogălniceanu 81;

#4. Insaam German School

Tel.: (022) 85 33 99, +373 60253399
Site web: http://www.insam-school.md/index.php?l=ro
E-mail: [email protected]
Adresă: stradela Teatrului 6L;

#5. Terra Nova English Center

Tel.: (022) 425 258, +373 79581561
Site web: https://terranovamd.com/
E-mail: [email protected]
Adresă: str. Miron Costin 7.

# Ia inițiativa în propriile mâini și pregătește-te independent

Dacă totuși vrei să fii independent și crezi că te poți baza pe propriile forțe și cunoștințe pentru a exersa pentru test, poți opta pentru pregătirea de sine stătătoare. În asemenea caz poți alege chiar tu etapele și conținutul „cursului” tău de pregătire, astfel te vei putea baza pe lucrurile pe care consideri că trebuie pus cel mai mare accent sau la care întâlnești unele dificultăți.

Pe alocuri, ideea de a te pregăti independent pare cam riscantă și dificilă, dar atâta timp cât ai un număr de resurse nelimitate la îndemână, strategia dată este realizabilă.

Mai jos, află câteva sfaturi și idei cum ai putea să te pregătești singur de TOEFL iBT.

#1. Urmează cursul online, gratis, de șase săptămâni de pregătire pentru TOEFL oferit de EdX, care te familiarizează cu structura testului, îți oferă sfaturi despre cum ar trebui să abordezi fiecare secțiune în parte, îți pune la dispoziție câteva exemple de sarcini din secțiunile testului și îți oferă resurse suplimentare pentru pregătire mai aprofundată. Cursul online îl găsești AICI!

#2. În perioada de pregătire, citește cât mai multe materiale în limba engleză, în special cele cu caracter academic. În asemenea mod îți vei antrena abilitățile de a citi și a înțelege un text complex.

#3. Când dai de un cuvânt necunoscut în limba engleză, notează-l în telefon sau într-un carnet și revino la el de fiecare dată când ai ocazia. Astfel vei putea să îți îmbogățești vocabularul atât pentru a fi folosit în timpul examenului, cât și pentru conversațiile uzuale.

#4. Găsește modele de sarcini sau teste de exersare, fie ele în format electronic sau pe hârtie, pentru a te antrena și a te deprinde cu modalitatea de testare.

#5. Privește videouri informative pe YouTube, care oferă sfaturi, strategii, idei pentru o performanță mai bună în cadrul testului TOEFL iBT.

Succes!

Autoare: Eliza Malcoci

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente