Pe 9 și 16 noiembrie 2019, studenții anului IV de la specialitățile „Securitate informațională” și „Tehnologii informaționale”, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM au participat la două ateliere practice organizate de compania ENDAVA.

Primul atelier s-a axat pe metodologia Agile Scrum. Potrivit acestei metodologii, fiecare iterație implică echipele de lucru în cicluri complete de dezvoltare software. Astfel, mentorii ENDAVA au repartizat studenții pe echipe, implicându-i în diverse activități practice. În ședința de planificare, de exemplu, au identificat sarcinile pentru sprint, asumându-și angajamente estimate pentru obiectivul sprintului. Fiecare Sprint a finalizat cu o reuniune de revizuire a progresului, fiind identificați pașii (lecțiile) pentru următorul Sprint. În cadrul fiecărui Sprint, echipele au creat porțiuni finite ale Produsului, transmite site-ul UTM.

În cadrul celui de-al doilea atelier practic pe tema „Testarea Software” studenții au avut sarcina de a efectua testarea unei aplicații conform standardelor utilizate de compania ENDAVA. Ei au fost implicați în toate procesele de testare a unui produs IT: identificarea scenariilor de testare pentru un anumit număr de funcționalități ale aplicației, proiectarea cazurilor de testare, verificarea corespunderii produsului software cerințelor identificate de utilizator, identificarea erorilor software și a cauzelor acestora, izolarea și fixarea/corectarea defectelor și altele.