Ministerul de Externe vine cu precizări în cazul autocarului cu 65 de moldoveni, care a fost reținut de poliția olandeză. Conform autorităților, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos a luat legătura cu autoritățile olandeze în vederea stabilirii și elucidării tuturor circumstanțelor privind reținerea autocarului cu cetățeni moldoveni.

„Serviciul de repatriere și îndepărtare din cadrul Ministerului olandez al Justiției și Securității a adus la cunoștință că cetățenii moldoveni se află în acest moment sub protecția autorităților olandeze și până la finalizarea procedurilor de azil beneficiază de asistența și condițiile prevăzute de legislația locală. Totodată, misiunea diplomatică se află în contact permanent cu autoritățile de resort pentru a acorda în orice moment asistența necesară”, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție.

Reamintim că, un autocar cu 65 de moldoveni a fost reținut de poliția olandeză. În autocar se aflau și copii care urmau să se prezinte la centrul de primire a refugiaților din Ter Apel. Toți cei 65 de moldoveni, inclusiv șoferul autocarului, dar și colegul acestuia, tot moldovean, au fost reținuți de forțele de ordine olandeze, fiind acuzați de trafic de ființe umane.